Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Inte så lätt att vakna av att sju svåra år står och stirrar på en? Medeltida teckning av Faraos dröm som Josef sedan tydde i första moseboken.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Idag är min fru iväg och leder gudstjänster i olika kyrkor norrut och det är fortfarande väldigt kämpigt att ta med lillen på gudstjänst så de flesta av oss blir nog hemma. Det är i alla fall 14e söndagen efter trefaldighet och söndagens överskrift är ”Enheten i Kristus”.
  3. Det sägs väldigt mycket fint i bibeln och den kristna traditionen om vikten av enhet och hur livgivande det är. Idag känns det som att samhällets polarisering har tagit sig till helt nya nivåer. Jag ber för att fler ska sätta värde på att se det gemensamma.
  4. I veckan har jag hållit bibelstudium om ”Jesus i gamla testamentet”. Det var inte mycket som lätt görs om till bloggpost men det var roligt att tala om. Nu var väl ämnet sådant att bibelstudiet inte manade till diskussion så mycket utan mer en massa fakta från prästen men åtminstone jag hade roligt.
  5. Det är väldigt sällan jag engagerar mig och hejar i sportsammanhang men nu (fram till 10 idag) pågår em i 24-timmars ultralöpning. Det vill säga tävling i att springa så långt man kan på 24 timmar. Leder när jag skriver gör storfavoriten från Litauen, Alexander Sorokin. Första 12 timmarna höll han högre tempo än jag gör när jag springer mina små kilometerturer. Svenskarna imponerar också tycker jag.
  6. Idag ska jag laga lasagne. Då känner jag mig alltid duktig. Framförallt känner man sig som en bra förälder när barnen tycker om maten.
  7. I veckan har lillen varit lite förkyld och fått vara hemma (mycket med mor och far). Hoppas nu han blir helt bra för på torsdag ska han operera tårkanalen. Jisses.
  8. Hur har du det? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Bibelstudiegrupp startade i torsdags :-). Febrig förkylning, s det blir mässfall i dag 🙁

  2. Profilbild för Eva i Dalarna
    Eva i Dalarna

    Denna söndag var jag med när mitt barnbarn döptes. Han är snart 6 år och hade själv bestämt att han ville döpas. Det var så fint att se hur han stod där och böjde fram sitt huvud. Och vi sjöng Du vet väl om att du är värdefull. En välsignad dag i livet!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var fint att höra om det dopet, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.