Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


En väldigt stor snögubbe. Enligt uppgift gjord av barnen på bilden?!

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det andra söndagen efter trettondagen och tittar man i psalmboken är överskriften ”livets källa”. Jag ska leda gudstjänst och predika i Gällstad och södra Säms kyrka 11 och i Grönahög 17. Det ska bli roligt.

3. Det är ett roligt tema med källor tycker jag. Det har jag visst återkommit till ganska många gånger här på bloggen också. Predikan kommer i vanlig ordning här i morgon.

4. Löparvädret är väl som sämst nu med mörker och regn och ibland slask. Jag får konstatera igen att jag inte är så bra på jubileer. Typ 30 december passerade jag 2årsdagen på min runstreak med dagliga löpturer. Nu stämmer det ju inte att jag sprungit precis varje dag sedan dess för jag har varit sjuk ett antal gånger de åren och gjort uppehåll på upp till en vecka eller något sådant men det tycker jag inte är så viktigt. Det är nu över två år som grundläget för dagen är att den ska innehålla en springtur.

6. Det hade varit bra om jag hade tänkt på att man kunde göra så när jag var student. Då hade man verkligen haft glädje av att syresätta huvudet ordentligt varje dag.

7. Lyssnar i efterhand på naturmorgon om stora dinosauriefynd i Skåne. Det är ju häftigt det!

8. Tror kanske jag haft den ena forskaren de talade med som lärare på den lilla dinosauriekurs jag gick på universitetet i Uppsala. Det känns lite som en gåva till min inre mellanstadieelev att även om det nu inte blev någon examen i paleontologi så blev det i alla fall 7,5 hp 🙂

9. Nästa helg är det konfirmandläger och det är en hel del i veckan som kommer i allmänhet. Jag har nu för första gången på ett antal år gått upp på heltid igen så det passar väl bra ihop då denna vecka. Vi har alltid försökt hålla nere på arbetstiden för att hinna med barnen bättre men nu testar vi att jag går upp lite.

10. Hur har du det nu? Är vintern mörk eller är det rätt bra? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Dotter + svärson på besök. Ute på isen i går, kanske sista gången, det börjar bli slukhål. I går 30-årskalas i släkten.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Låter som många bra saker. Hoppas väl fortfarande att vintersäsongen ska börja istöllet för sluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.