Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Maria får besök av ängeln Gabriel. Jag tror detta är en koptisk kristen bild men mycket ör precis som det brukar se ut på västkyrkliga bilder?
  1. Glad söndag, kära läsare!

2, Idag är det Jungfru Marie bebådelsedag. Och igår också. Det beror på om man väljer att gå på 25 mars eller på söndagen vi flyttat firandet till. Med stark logik är det då våffeldag. I vår familj äter vi våfflor otroligt ofta, helt enkelt för att det är lättare att göra våfflor än pannkakor till en stor barnaskara, men igår slog vi på stort med sylt och grädde till istället för vårt gamla vanliga äppelmos.

3. Jag passade förstås på att ha ett litet undervisningspass med barnen om vad det är för dag och att det var då ängeln kom till Maria. Sen tyckte min fru att jag spårade ur lite när jag började säga att Gud hade avslutat sin skapelsevecka den 25 mars och att det var det datumet Jesus också dog på. Och där har hon väl en poäng. Jag kanske är lite väl förtjust i konstiga gamla teologers utsagor. Kanske passar det där bättre i en bloggpost framöver?

4. Känslan är att det går framåt med stora steg med den brutna armen. Jag har börjat kunna promenera ganska obehindrat, kan skala potatis och skära lök och även tyvärr diska lite mer. Skrivhastigheten på maskin har också gått upp så nu är det inte alls lika tålamodsprövande att blogga. Sen när man tänker efter så har jag fortfarande väldigt dåligt rörelseomfång men det är ju roligare att se på framstegen.

5. Så på tisdag ska jag börja arbeta igen, som jag skrev om igår. Det är några veckor i förtid mot prognosen men prästyrket är ju inte direkt fysiskt tungt så det ska nog gå bra.

6. Det innebär förresten att jag nu börjar ha min tjänstgöringsplats inne i själva Ulricehamn. Jag var inne på pastorsexpeditionen i fredags och såg mitt namn på en dörr och en massa lådor men mina grejer så det var roligt.

7 Igår var vi på konståkningsshow med den lokala klubben. Det har jag aldrig varit tidigare. Det var roligt tycker jag!

8. Barn har varit sjuka här i veckan men nu är nog alla friska. Ser man till alla mina hemmaveckor är det nog ändå förhållandevis få dagar som alla barn varit i skolan och förskolan och huset helt tomt på dagarna. Den här comebacken på förkylningar efter coronan har varit knäckande minst sagt.

9. Hur har du det nu? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

Ett svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Har boat in oss i en stuga i Sälen, det är verkligen vinter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.