Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar


Kung David och hans lovsångsband
 1. Glad måndag kära läsare!

2. Det blev inga blandade tankar på söndagen men idag är vi ikapp. Igår var det bönsöndagen och jag predika och ledde mässan i Ulricehamns kyrka. Predikan kommer här imorgon eller så.

3. Det är en ganska ny upplevelse för mig att leda gudstjänst i Ulricehamns kyrka för det är många som är engagerade och delaktiga i olika uppgifter. Nu var det också mycket fin körsång av barnkörerna så lite extra mycket dessutom. Något att växa in i för min del.

4. Och dagen innan var jag och min fru på Händels Messias i samma kyrka med vuxenkörer och musiker. Det var väldigt fint. Jag har aldrig hört hela verket innan. Hallelujakören är förstås den stora hiten men det var mycket annat som var fint också. Själv, lite teologiskadad som man är, satt jag mycket och funderade över urvalet på bibeltexter Händel valt att tonsätta (en enda rad ur ett evangelie men desto mer Jesaja och psaltarpsalmer).

5. Bästa textsnutten var kanske annars ”great is the company of our preachers”. Det kunde vi ha som signaturmelodi till våra prästsamlingar framöver.

6. Det går inte så framåt med allt på rehabövningarna. Jag har kört fast med en övning som bara gör ont och är besvärlig. Men på det stora hela är jag rätt habil numera.

7. Igår var förresten familjen på tre olika gudstjänster på förmiddagen. Jag i Uhamn, min fru i Hössna och de äldsta barnen på avslutande gudstjänst på scouthajken. Så kan det tydligen vara.

8. Hur har du det just nu? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”8 blandade tankar på måndagen”

 1. Profilbild för Thorsten Schütte
  Thorsten Schütte

  Något mörbultad efter fredagens vurpa med ledd (!) elcykel, retar mig på min klumpighet. Mycket bra Högmässa i går med Mats Hermansson. Skogsbrandsäsongen i gång, önskar att det regnar…

  1. Profilbild för Tomas Jarvid

   Jo vi har haft skogsbrand precis nära Ulricehamn, det är väldigt otäckt. Jag tycker själv att cyklar trillar och går sönder som minst när man cyklar på dem men stå eller ledas det brukar ofta gå sämre.

 2. Profilbild för Ulf Fredeväg
  Ulf Fredeväg

  Min tröstande favortstrof ur Handels Messias är: om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss?

  1. Profilbild för Tomas Jarvid

   Paulus! Jo det är väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.