Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på söndagen


Solen skiner in vackert på logen där min kanot ligger och väntar på att bli tagen i bruk för säsongen. Hoppas jag har starka armar nog för att kunna hantera den.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ör det söndagen före pingst. Riktigt hur dagen ser ut vet jag inte utöver att jag ska lyssna på en fin konsert i Ulricehamns kyrka ikväll med medeltida sång.

3. Sommarlivet har inträtt med sitt fokus på odling av olika grönsaker. Vi har i år en hiskligt stor åkeryta att förfoga över så det gäller att vara lite klok för att inte ta sig vatten över huvudet. Hemma i trädgården blir det väl något också men inte alls så mycket.

4. I veckan har jag gjort mitt första försök att tillreda ”tempeh” (en kaka av fermenterade sojabönor). Det blev en som blev bra, de andra två gick sämre. Så kanske ett idealiskt utfall för att man ska försöka snart igen? Jag har nu en liten påse med svampsporer som man använder i tillredningen och de lär nog räcka till 30 satser eller något så det är bara att gneta på.

5. Hemgjord tempeh visade sig var oväntat gott, tog flera dygn att göra och är i mina tankar tänkt att vara en bra vegetarisk proteinkälla som är snäll mot planeten.

6. Det blev uteövernattning med hela familjen natten till lördagen. Vid den vackra Jälmåleden i Dalstorp som man gärna återvänder till. Det var trots allt lite kallt på natten men roligt att sova under bar himmel med barnen i det klara vädret.

7. Och högläsa slutet på ”Häxan och lejonet”. Nu har det blivit dags för att läsa Narnia igen för nu är fler barn stora nog att uppskatta böckerna.

8. Jo, det blev ju också rejält mycket gökotta med många ivriga gökar som kokoade från gryningen och framåt. Det hör ju till vid Kristi himmelsfärdshelgen har jag förstått!

9. Tim Keller har dött. Det är en amerikansk pastor som jag lyssnat på säkert 80 predikningar av i poddform. Jag tycker jag lärt mig väldigt mycket därifrån både av teologi och kanske framförallt predikokonst. Han avled efter en lång cancersjukdom.

10. Det jag framförallt lärt mig är att en bra predikan gärna kan börja i något mänskligt problem men sedan ska landa i vad Jesus har med saken att göra och hur han är svaret på vad vi behöver. Det där sa visst inte så mycket är jag rädd men det är en särpräglad sak i hans sätt att tala. Jag får hedra honom med att läsa någon av hans böcker.

11. Hur har du det nu? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”11 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Inledd badsäsongen i går, morgondopp i dag innan Högmässan och inköp av mera jord till trädgården som min fru sköter medan jag fixar maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.