Till innehåll på sidan
klotter "moral"
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Klotter på berget vid utsiktsplats på Halleberg…
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det nionde söndag efter trefaldighet. Evangeliet för dagen är en riktigt svår liknelse av Jesus om hur man ska förvalta Guds gåvor genom att inte vara för lojal mot Mammon, det vill säga de jordiska ägodelarna. Jag minns att jag fick den som allra första predikan när jag började i Götene en gång så där lades ribban högt på en gång.

3. Temat för dagen om att vi är Guds förvaltare av den här världen är förstås otroligt aktuellt. Vi har alla olika lång arm och kan påverka olika mycket. Tyvärr känner man ofta att det är väldigt lite vi kan påverka av de stora ödesfrågorna. Läs också gärna psalm 8 i psaltaren i bibeln. Det är dagens psaltarpsalm och den är väldigt fin.

4. Jag har fortfarande semester. Igår semestrade vi i Vargön. Det låter lite roligt att säga. Barnen tyckte att det inte fanns varken varg eller ö. Däremot fanns det mycket fint att se i naturen. Vi besökte den urgamla berggrunden Peneplanet vid Vänerns strand. Där fick man fundera på vem hur livet på jorden såg ut för 1600 eller 600 miljoner år sedan… Vi har även sett Brudslöjans vattenfall och stupet vid predikstolen vid Halleberg. Mycket fint, och skönt att inte ha med sig lillen utan kunna slappna av mitt bland alla klippor och farliga ställen.

5. Och faktiskt ett ovanligt test i att kära elbilen på längre utflykt. Med lite laddning vid Vargöns kyrka gick det jättefint att ta turen även med vår enkla elbil.

6. Blåbärsplockarsäsongen är klar. Massor av bär i frysen. Nu ska vi bara få tag i äpplen till mos och lingon också så kan vi ta oss an vintern med ro.

7. Björnbär är lite konstiga. Ibland är de jättegoda och ibland smakar de bara bittert? De i Vargön vann över de vi hittar hemma.

8. På bilden ser vi lite klotter från bergväggen vid ”predikstolen” på Halleberg. Roligt ändå att någon verkar ha klottrat ”moral”. Allra bästa klottret såg jag en gång i Habo då någon skrivit väldigt stort på en vägg ”VAR SNÄLL”.

9. Hur har du det nu i sommarens regn? Idag ska det visst komma hiskliga mängder här med varningar utfärdade och allt. Skriv en rad och berätta gärna!

Kommentarer

3 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Mikael Ramström

    Tänkte på nr 7.
    Björnbär är häftiga. Tidigare trodde man att det bara var en enda art, Rubus fruticosus, men det finns faktiskt flera hundra arter, och då menar jag just arter. Alla hybrider och sorter är inte medräknade i detta.
    Bara i Sverige har vi t.ex. 82 bofasta arter, så smaken varierar förstås starkt.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jisses! Det var rolig kunskap att ta del av. Som det alltsomoftast är när den kommer från dig.

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Sitter i regn och storm vid köksbordet i stugan på Hönö och funderar om vi vågar ta färjan till fastlandet och dotterns familj inklusive nytillskottet Idun i dag eller ej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.