Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar.

  1. Glad måndag kära läsare. Önskar jag dig även om det är konstiga tider här.’

2. I torsdags var det min pappas begravning och samma morgon fick vi nyheten att min lillasyster dött av sin cancer. Märkligt och tungt och svårt att riktigt sätta ord på. Det blev ändå en fin dag där min syster på något sätt fanns med i avskedet av pappa.

3. Igår var det tre veckor sedan pappa dog. Det har allt hänt väldigt mycket sedan dess. Inte konstigt att jag är lite golvad och stum inombords. Bilden föreställer egentligen Petrus som blir korsfäst uppochner men kan få stå för att allt är uppochner just nu.

4. Så de flesta blandade tankar i mitt huvud är lite för privata just nu för att komma på bloggen. Jag får försöka sätta ord på en del på ett lagom distanserat sätt senare då allhelgonahelgen närmar sig.

5. Igår var jag i kyrkan, körde hem potatis och morötter från landet, plockade svamp, tankade gasbilen, handlade och hälsade på mamma lite tillsammans med lillen. Det är skönt att vara i rörelse lite.

6. Denna vecka innehåller också flera elevkonserter med musikskolan för mina barn som det ska bli roligt att titta på. Och så ska alla fjärdeklassarna sjunga musikalen ”Pelle Päron” i kyrkan och det ska också bli roligt.

7. Det är både en tillgång och inte att arbeta i kyrkan när det är så här konstiga dagar men mest en tillgång tror jag faktiskt.

8. Och en annan rolig sak är att jag frågade på biblioteket om jag kan komma dit och hålla ett föredrag om julen i december och de sa ja. Det ska bli roligt. Jag har också ett föredrag på gång om brev i nya testamentet om några veckor. Såna grejer vill jag hålla på med mer.

9. Hur har du det just nu? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

10 svar till ”9 blandade tankar på måndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Mina egna problem känns futtiga jämfört med det du ska stå ut med, för att inte tala om världsläget. Som ”motgift” i går mycket fin höstkonsert i kyrkan.
    Ber för dig!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Thorsten. Det är rätt ok efter omständigheterna.

  2. Profilbild för Wiktoria
    Wiktoria

    Du har verkligen en stor sorg att hantera. Det är så livet är att, vi alla har en kors att bära. Ibland är korset tyngre än vanlig.
    Hjärtliga hälsningar

  3. Profilbild för Eva I Dalarna
    Eva I Dalarna

    Styrkekram till dig!

  4. Profilbild för Ros-marie Johansson
    Ros-marie Johansson

    Ber för dig. Min problem känns futtiga, läkaren har varnat att jag riskerar höga blodfetter och diabetes…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är också problem som är värda att tas på allvar. Tack för omtanken och bönerna.

  5. Profilbild för Mikael Ramström

    Flera gånger i livet märker man att ord har svårt att räcka till. Därför tycker jag att det är fint just med blandade tankar, därför att tankar kan omfatta så mycket mer. Sedan tycker jag också att det är bra att försöka klä i ord ändå. Kan låta som en kontradiktion, men så kan det vara. Tack för din blogg!
    Många varma tankar till dig och din familj!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Håller med om allt du skriver Mikael. Tack för omtanken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.