Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

När man håller på och lär sig leka kurragömma.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Snön lyser upp både landet och själen just nu. Väldigt skönt att den legat kvar så pass länge.

3. Idag är det andra söndagen efter trettondagen och vi får höra om Jesus som ”livets källa”. Själv leder jag inga gudstjänster idag så mitt huvudfokus får vara att se till barnen när min fru är iväg och leder gudstjänster. De senaste dagarna har annars varit präglade av begravningar och dop, och i samband med det en hel del som påmint mig om familjens egna sorger. Det är nog trots allt rätt fint att arbeta med begravningar i dessa dagar, det blir ofta naturliga tillfällen att återvända till sin egen sorg.

4. Har också suttit och rensat i den gamla datorn här hemma. Jisses vad mycket dokument prästarbetet alstrar ändå. Blir ju lätt några predikningar och tal i veckan så över något decennium byggs högen på.

5. Läser Robinson Crusoe för barnen hemma nu. Livet på ön är ju roligt att följa och så men den här inledningen där han bland annat är med på ett hörn i slavhandeln känns rätt magstark.

6. Nästa vecka kommer biskopen på visitation till pastoratet. De gör det återkommande för att ha tillsyn över stiftets församlingar. Det ska bli rätt roligt tycker jag.

7. Sedan inleder vi lustigt nog nästa vecka med att ha nomineringsval av hans efterträdare, vår nästa biskop som ska tillträda i höst då nuvarande Åke Bonnier går i pension.

8. Och till helgen åker jag på konfirmandläger. Det blir det ganska ofta nu då jag har dubbla konfirmandgrupper. Nästa blandade tankar får jag skriva från Flämslätts stiftsgård.

9. Hur har du det just nu? Skriv gärna en rad och berätta!

Kommentarer

3 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Effektiv kurragömma 😉 ! Att leka med barnen är ju en viktig form av Gudstjänst.
    Snart Högmässa i ett vintrigt Sala.

  2. Profilbild för Ken Lundberg
    Ken Lundberg

    Årsskifte innebär mycket arbete med årsbokslut i några föreningar. Men det känns ändå bra att kunna bidra med lite ideellt arbete.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint att du är med och får föreningslivet att rulla på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.