Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar.

Blåbärsris med blommor.
  1. Glad måndag kära läsare.

2. Det har varit en lång ledig helg här i familjen och solen har skinit över oss. Vi har hunnit med att sova i skogen i hemsytt vindskydd, vandra i bokskogen i Molla och leka vid dammen i Kuvarp. Mer uteliv med familjen än på hela vintern känns det som.

3. Jag har tänkt väldigt länge på att hitta bra ställen att gå ut och övernatta lite obemärkt i skogen nära där vi bor och nu har det faktiskt hänt att vi sprang på en bra plats för ett tag sedan. Nu har vi också släpat ihop lite sten där till en eldstad så nu ska det vara lätt att gå dit när man vill och sitta vid en eld.

4. Jag läste serieromanversionen av den gamla science-fictionboken ”kindred” och blev starkt berörd. Om hur en modern människa skulle agera om vi på riktigt hamnade i ett samhälle där slaveriet fanns levande.

5. Vi har också byggt en stomme till ett enkelt växthus i trädgården. Mest min fru medan jag skött familjen, som det ofta går till här. Nu hoppas jag det ska bli lite mer tomater och grejer.

6. Denna dag ska vi åka hit och dit med släpkärra och kasta och hämta saker (sägs man kan få kompostjord på återvinningscentralen). Även det är ju ganska bra att göra ibland.

7. Och på eftermiddagen idag är det träff med sommarkonfirmanderna. Annars ligger konfirmandarbetet mest i startgroparna inför de intensiva sommarveckorna nu.

8. Bilden är från Kuvarp igår. Fruktansvärt mycket blommor på blåbärsriset vilken ju känns förhoppningsfullt inför sommaren.

9. Jo just det! En annan helt sjuk sak som hänt är att jag bytte strängar på min gitarr och min fiol. På gitarren är det väl sen innan barnen föddes men på fiolen är det säkert över 20 år sedan senast. De låter ju plötsligt jättebra! Tänk vad enkla lösningar det kan finnas.

10. Nästa söndag är det pingst. I församlingen har vi böneandakter varje kväll i veckan tillsammans med frikyrkorna som inspirerat av hur lärjungarna satt och bad tiden mellan himmelsfärdsdagen och pingsten och väntade på anden. Må Anden komma över våra kyrkor och världen få en bättre riktning.

11. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

4 svar till ”11 blandade tankar på måndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Förste riktiga vårhelg. Något snöpligt avslutad med magsjuka för Karin i går och i dag för mig. Var ”mässnödig” i går och chansade elcykla dit, det gick bra. 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Magsjuka är ju alltid ovälkommen!

  2. Profilbild för Eva I Dalarna
    Eva I Dalarna

    Jag tycker det är så mysigt att läsa dina punkter, om vad ni gjort etc. Ni verkar ha det så bra.
    Men var det inte kallt att sova utomhus?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är nog rätt slitigt här många gånger men det är roligt när man väl lyckas göra något ihop. Det där med att sova ute är mycket en fråga om både utrustning och vana och den här natten var det inte speciellt kallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.