Till innehåll på sidan
Johannes döparen
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är sista dagen på helgens konfirmandläger på Helsjön med våra sommarkonfirmander. Jag ska visserligen leda mässa och predika idag men det kommer ändå ingen predikan på bloggen, det blir lite mer på improviserat vis såhär på läger. Annars är det den välkända liknelsen om det förlorade fåret som är evangelietext idag. Mycket fint.

3. Vi har haft lite nytt stuk på lägret och det har följt Jesus liv steg för steg genom lägret. Så lägret började med julfirande, möte med Johannes döparen och hur Jesus kallade sina lärjungar. Sedan fortsatte det i samma stil och jag tycker vi har hunnit få med en hel massa evangelieberättelser på ett lekfullt sätt. Själv har jag fått skådespela en del så rent predikomässigt tycker jag också det har varit roligt och utvecklande för egen del.

4. Och dop i sjö har vi också haft för en av ungdomarna. Det är också väldigt fint varje gång det händer.

5. Det är ju alltid roligt att få springa sina springturer på andra ställen än hemma. Det var lite äventyrligt att vara på stigar som jag inte tror var färdigdragna än, alternativt förstörda av skogsmaskiner så att jag fick springa i väglöst.

6. Men HÄFTIGT att möta flera saker jag inte väntat mig på en och samma löptur. Först skrämde jag upp en hel familj med vildsvin (säkert 5-6 ungar såg jag och då är man ju lite rädd att man hamnat mellan dem och mamman men allt gick bra och de smet iväg när jag kom), sedan hittade jag väldigt tidigt mognade blåbär och kantareller och till slut på säkert bara 5 meters håll en grävling som smet ner i sitt hål.

7. Bilden visar mig som Johannes döparen strax innan jag skällde på konfirmanderna att de måste omvända sig. Jag har nog aldrig talat om Johannes för konfirmander innan men är eld och lågor nu. Det är häftigt att ha med en sån figur som tar människornas elakheter på fullt allvar. Det väcker många tankar.

8. Likaså fick jag förresten spela Jesus i i bergspredikan. Det var också väldigt en rolig utmaning att sammanfatta Jesus undervisning på ett lite samlat och klart sätt.

9. Hela veckan har egentligen varit ganska späckad med begravning och skolavslutningar och annat. Nu väntar några veckor med dagliga möten med sommarkonfirmanderna men hoppas jag ska hinna hitta på något roligt med de numera sommarlovslediga barnen också.

10. Hur har du det? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Sigbritt valbrant
    Sigbritt valbrant

    Från den fina skolavslutningen i fredags fick jag i dag återberättat för mig av mitt kära barnbarn berättelsen om den tomma lådan.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Roligt att de kommer ihåg vad man sagt!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Vilken givande löptur 6) och blåbär redan – lovande.
    En sådan löptur är bortom min förmåga, jag rör mig bl a så här:
    https://www.vlt.se/2024-06-18/elcykeln-behovs/

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      100% för elcykel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.