Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar!

  1. Idag är det läge att försöka ta det lite lugnt efter en intensiv slutvecka med konfirmanderna och konfirmationsgudstjänster i lördags. Hoppas på någon slags tur ut i skogen förstås.

2. Jag har även lett högmässan och predikat igår så den predikan kommer här i morgon i vanlig ordning. Och så har jag döpt ett barn dessutom. Stora delar av prästlivet samlade på en enda helg kan man säga.

3. Nu återstår några veckor med olika gudstjänster och begravningar så börjar semestern skymta i fjärran. Skulle väl tro att det blir lite uppehåll med bloggen då för det brukar vara svårt att blogga utifrån en tältplats i skogen eller vad det kan bli.

4. För första gången någonsin känner vi oss som ganska framgångsrike tomatodlare. Det är ett maffigt tjockt buskage av tomatplanta ute i odlingslådan och jag gallrar bland bladen så mycket jag bara hinner. Verkar som att tomater faktiskt trivs bättre där det finns sol?

5. Barnuppfostran är väldigt svårt ibland.

6. Hade en både fin och sorglig stund då jag var på kyrkogården ihop med mamma och brorsan och flera av mina och brorsans barn i lördags. Tycker fortfarande det är svårt att smälta att det inte finns fler kvar i ursprungsfamiljen när vi träffas.

7. Det var också alldeles väldigt många tacksägelser i gudstjänsten i söndags (böner där vi stannar upp kring de i församlingen som avlidit). Det grep tag i mig på ett sätt som satt i en bra stund efteråt.

8. Jo en rolig sak var också att vi hittade en ny fin badplats vid en sjö i skogen där vi dessutom kunde paddla runt med kanoten varv på varv med olika barn i. Kanotsäsongen är inledd och ser ut att rymma åtminstone minst en paddling till så det är redan bättre än en del andra år.

9. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

4 svar till ”9 blandade tankar på måndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Till punkt 7 tänker jag på coronavåren 2022 där uppläsning av avlidna blev 17 personer i stället för några få, Huh!

  2. Profilbild för Din smällf....
    Din smällf....

    Minns fortfarande när du tog mig med på en kanottur…❤️👍

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var roligt! Vi har paddlat några gånger på Bystadsjön sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.