Till innehåll på sidan
Täljhäst och mycket spån.
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar!

  1. Glad måndag kära läsare.

2. Det har varit en rätt tuff semestervecka med jobbig sjukdom som rullat hela vägen genom familjen under en veckas tid. Nu verkar vi i alla fall vara på fötterna igen men känslan är ju lite besvikelse att en sommarvecka gick åt till detta.

3. Idag hoppas jag i alla fall att vi äntligen ska komma iväg till bärplockning i skogen. Ett obligatoriskt inslag i sommaren får man säga.

4. En sak som jag i alla fall gjort ovanligt mycket av denna sommar lite på grund av det isolerade läget nu är att jag täljt helt ovanligt många skedar. När jag fått till de sista som är på gång blir det 13 skedar i kylskåpet. Där ligger de förstås sedan för att torka långsamt så de ska må bra hela tiden.

5. Bilden föreställer alltså min ”täljhäst”. En speciell täljbänk jag byggt en gång i tiden. Med stora drivor av spån runt. Och hink att ha pågående projekt i blöt i.

6. Och så hinner man ju gå och nypa av blad från tomatplantorna också. Har fattat det som att man ska vara rätt grym mot dem och klippa av många blad.

7. Lyssnar på lite teologi också. James Martins bok om Jesus utifrån pilgrimsresa i det heliga landet. Väldigt bra bok det. Jag börjar behöva ha läst ut en bok till kommande poddavsnitt också men det hinner jag fortfarande.

8. I övrigt läser jag mest serier. Är man ledig så är man.

9. Hur har du det nu när augusti börjat? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på måndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Efter besöket av barnbarnet med entourage nu en lugn vecka i Idre med fru och svägerska, en kravlös vecka att slappna av.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Ha det fint där i fjällkanten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.