Till innehåll på sidan
Rundsileshår
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Nu är vi ute ur sjukdomarna sen ett tag tillbaka och det är ju skönt. Intensivt liv med småpojken är det förvisso också.

3. Det börjar komma med lite grönsaker hem från landet och nu har vi faktiskt lyckats ta några hitta-ut kontroller också så det är väl rätt vanligt sommarliv tänker jag. Vore ju fint att cykla en familjetur till glasscafét i Vegby också innan sommaren går ut.

4. Plötsligt känns läget lite mer hoppfullt i kriget i Ukraina. Det kan ju förstås inte pågå för evigt så förr eller senare tar det slut men jag tänker ganska ofta på de som lever i de ockuperade områdena och hur de kan ha det där egentligen och då känns det som att det inte kan ta slut fort nog.

5. En rolig sak i veckan var när vi var till komosse och letade upp den köttätande växten ”rundsileshår” som är liten så man får titta noga men sedan visar den sig finnas lite överallt. Min dotter matade några med insekter hon hade lyckats fånga så de lär väl blomma på ännu bättre efter det.

6. Det har också blivit övernattning på en liten ö med kanotpaddling till och från vilket är en enkel men fin tradition vi har i sommarfriluftslivet med barnen.

7. Annan rolig sak apropå växter var att vi kände på lukten i skogen häromdagen att det borde finnas stinksvamp i närheten och till slut hittade vi mycket riktigt 5 stinkisar. Också en favoritart på sitt sätt.

8. Hur har du det nu i sensommaren (hjälp är det redan det?)? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

5 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Gunnel Lundin
    Gunnel Lundin

    Bara den som vandrar nära marken kan se dina under, Gud (Ps 847).
    Tack för din beskrivning av familjens friluftsliv!
    Det finns mycket nytt att lära sig om naturen även för en pensionär. Rundsileshår och stinksvamp var helt obekanta för mig.
    Här i Arboga njuter vi för fullt av allt vackert i trädgården. Det finns både vinbär och plommon och äpplen att ta hand om. Tur att vi har gott om tid!
    Allt gott!
    Gunnel Lundin

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är väldigt roligt att ta vara på bär och frukt tycker vi här också.

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Tillbaka från en härlig vecka med fru och svägerska i Idre. Nu är jag dagsgräsänkling igen när min fru är tillbaka på jobbet.
    Den oanständiga stinksvampen är en anmärkningsvärt skapelse i både utseende och lukt. 😉

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Bra att du håller grytan kokande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.