Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på måndagen

Ny måndag, nya blandade tankar!

  1. Glad måndag kära läsare!

2. Semestern och sommarlovet går in i sina sista dagar och ganska snart efter förra omgången med sjuka så har vi sånt i familjen igen nu om än bara en förkylning den här gången.

3. En sommar är ändå ganska lång men det är mycket som inte har hunnits med eller inte gått att genomföra. Cykeln har i stort sett inte rullat alls och grönsaksodlingen har varit rätt illa skött. Men vi har fått upp tapeter och målat dörrar hemma så det är ju också bra.

4. Sommarvädret har visst gått och lagt sig åtminstone för tillfället.

5. Det blir faktiskt lite tillfälle att läsa sådant som inte alls är relaterat till prästtjänsten också. Nu har jag läst (lyssnat på) en bok om dinosaurier igen (en gammal passion). En fascinerande sak att tänka på när man går och muttrar över mördarsniglarna är att en gång i tiden fick nordamerika en lite värre invasiv art… Tyrannosaurus Rex!

6. Lite kosmologi blev det också när vi hälsade på hos min bror och gick på en 3d-film som gestaltade en resa genom hela det kända universum. Otroligt fascinerande inte minst när vi ”landade” på mars efter vad som ska vara en korrekt gestaltning av de data som finns om hur det ser ut där. Och en otrolig sak att se universum slockna längst ut och bara ”se” bakgrundsstrålningen. Universum är allt väldigt stort och jag är det inte.

7. Jag har ett händighetsprov framför mig också med att lyckas byta kedja på mountainbiken. Det blir lätt något steg i processen som man inte har koll på. Jag har ingen kedjebrytare till exempel.

8. Texten på bilden tror jag kan uttydas som ”hej din perfektion” men jag vet inte riktigt. Från min brors uppfart.

9. Hur har du det nu? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”9 blandade tankar på måndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Efter sommarens förskingring och varierande mående äntligen Högmässa igen igår.
    Måndagen känns alltid tyngst, men att Karin nu jobbar 80% och är ledig fredagar gör arbetsveckan lindrigare.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Roligt att kunna vara tillsammans mer!

  2. Profilbild för Lena P
    Lena P

    Det är och har varit väldigt tungt då jag utöver ett antal kroniska sjukdomar sedan ett par år tillbaka dras med nervsmärtor som bl a gör att jag har svårt att gå.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var verkligen illa att du har det så. Antar att du redan undersökt vad det finns för hjälp att få och att det inte är så enkelt med det. Har du ont även när du är stilla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.