Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det den helige ärkeängeln Mikaels dag och jag ska leda högmässa och predika i Ulricehamn kl 10. Det är lite extra att tänka på för vi ska ta ny gudstjänstmusik i bruk. Skriven av en annan Mikael. Ryde nämligen. Jag tror det blir jättefint men trots allt är det nytt för oss allihop. Det är ju annars bra med liturgisk musik om man kan sjunga utan att behöva tänka för mycket.

3. Predikan kommer här imorgon såklart. Det är väldigt mycket änglar och drakar och demoner i texterna får man säga.

4. En rolig sak vi gjort flera gånger nu med barnen är att vara ute och gå i skogen när det blivit mörkt. Man vänjer sig väl vid mörkret med tiden så att det inte är så roligt med det men just nu har det varit väldigt roligt.

5. Eldsäsongen inomhus har kommit. Det är inte många dagar sedan det var riktigt varmt men nu kanske det är frost i natt. Har skördat löken men det är en hel del kvar med att gräva upp potatis och morötter.

6. Har läst ”illustrerade klassiker” jag hittat på biblioteket. Det är nostalgiskt för som barn läste vi pappas gamla serier från 50-talet. Då var det just illustrerade klassiker och Kalle Anka som fanns. Kanske att det inte just är så bra serier men det är i alla fall väldigt allmänbildande läsning för barn.

7. Jag lyssnade på podden ”flashback forever” och fick höra oväntat tänkvärda saker där om manlig ensamhet. Om att män saknar vänner att prata med och att det egentligen finns alldeles för lite forskning om varför. Men jag har heller aldrig tänkt på att manlig vänskap är ett så vanligt motiv i filmer och berättelser. Att det kanske finns en orimlig bild av det (typ att man ska korsa vildmarken eller fly från fångläger ihop) som man inte riktigt upplever i vardagen. På liknande sätt som romantiska berättelser ofta ger orealistiska bilder av kärleksrelationer. Det kan man fundera vidare på.

8. Hur har du det? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.