Till innehåll på sidan
"The Holy Ghost" av John Hendrix.
Tomas Jarvid

En seriestrip om den heliga Anden

Jag har läst en oväntat djup humorstrip. ”The Holy Ghost” av John Hendrix.

Som bloggläsaren kanske vet läser jag mycket tecknade serier sedan alltid. Jag brukar raida olika bibliotek inom miltals av radie och låna hem vad jag hittar. Nu nyligen har jag stött på denna serie: ”The Holy Ghost” av John Hendrix.

Det är en klassisk seriestrip till formen. En ny serie på varje sida och de slutar med ett skämt. Det lite udda är att serien kretsar kring den heliga Anden. På engelska heter ju Anden ibland ”the Holy Ghost” så det är följdriktigt att Anden porträtteras som ett litet svävande spöke som utför Guds verk i världen omgiven av olika gulliga djur som den samspelar med.

Jag upplever inte serien som jobbigt religiös (jo även en präst kan värdera saker på det sättet) utan grundtonen är framförallt väldigt mysig. Anden är en väldigt fridsam person även i serien.

Som predikant kan man bli både inspirerad och lite avundsjuk över att John Hendrix lyckas förmedla så stora tankar i en så kortfattad och enkel form. Rutan jag fotat av här är ett exempel på en slutkläm som ju helt klart stämmer till eftertanke, eller hur!

Jag upptäckte också att serien finns som e-bok i storytel som vi har, den kan säkert finnas på andra plattformar också utöver pappersboken som jag alltså hittade på bibliotek. Jag rekommenderar gärna serien till var och en!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.