Till innehåll på sidan
svenskakyrkaniutlandet

En julhälsning från Svenska kyrkan i utlandet

Rickard Jönsson, avdelningschef, Svenska kyrkan i utlandet. Foto: Magnus Aronsson

Nu är vi på väg in i julen med stormsteg, så håll ut, vi är snart där! De flesta av er har avverkat era basarer och står nu mitt i luciafirande, konserter och julförberedelser.


Samtidigt som jag vill önska er en riktigt god och vilsam jul och förhoppningsvis en bra start på ett gott nytt år, vill jag återigen tala om att ni alla har varit fantastiska i att hitta lösningar när det varit svårt att genomföra aktiviteter under pandemin. Dessutom har ni löst uppgifterna med glädje och framgång. Ett stort tack till er alla och nu hoppas vi att det blir en god juletid!

Jag vill också berätta att många av våra utredningar nu börjar bli färdiga. På Rådets möte den 13 december tar de emot utredningarna om Frankrike, Spanien, Köpenhamn och Oslo och vi väntar också in ytterligare tre innan årets slut. Snart kan vi börja prata om hur framtiden ska se ut för oss alla. Parallellt med att Rådet tar emot utredningarna, så för jag och Johanna Holmlund Lautman samtal med kyrkoråden för att sätta kontexten framåt. Sedan diskuterar de berörda kyrkoråden tillsammans med avdelningen och representanter för rådet framtiden innan ett förslag går till kyrkostyrelsen.

Med vänliga hälsningar,
Rickard Jönsson och avdelningen Svenska kyrkan i utlandet

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *