Dagar i augusti.


Lite kvalitetstid med barndomsvännerna förhöjer livets goda… Ett besök på ”Tomatens hus” i Vallåkra/Landskrona med ljuvlig mat samt vackra kvällar i tröskan – gör likaså!

imageimage

imageimageimage

Nu droppar fler och fler in efter en välbehövlig semester. Fler röster och steg hörs i huset och fler kaffekoppar sätts fram på fikat. Dock är det fortfarande sommar även om värmen är en annan. Bönderna skördar sin säd och torken går på högvarv för att torka det som skördats. Dofterna är ljuvliga. Katterna är fortfarande helst ute om natten, och om kvällarna hörs skratt och ljuv musik.

Idag intogs lunchen nere vid båthamnen i Bromölla med kollegerna.

imageimageimageimage

Människan kan verkligen både bära god och dålig frukt. Varje dag blir vi påminda om detta. När vi ser på varandra med kärlek och omsorg. Människor som sätter sig eget liv i periferin genom att vara följeslagare eller mänskliga sköldar. Men vi ser också ren ondska och galenskap, storhetsvansinne och jakt efter makt och självhävdelse.

Våra tankar och böner går till de drabbade efter branden i Västmanland. Skogsbranden verkar dock vara under kontroll nu och risken för att det ska sprida sig sägs vara låg. Gud tack för alla krafter som kämpat med detta och alla medmänniskor som gjort allt för att hjälpa sin nästa.

Gud var våra systrar och bröder i Irak nära som förföljs, torteras, tas som slavar och måste fly på grund av sin tro. Minoritetsgrupper som kristna och Jezidier  är mycket hårt utsatta och lever i skräck. Hjälp oss att hjälpa och ge de som verkligen kan påverka – mod, insikt och kunskap att stoppa detta helvete på jorden.

Lär oss att kasta bort och bränna de grenar vi bär, som är förtorkade och ruttna och ge oss mod att rannsaka oss själva för att växa. Tack för din nåd, förlåtelse och kärlek.

En kommentar

Sven Persson säger
11 augusti 2014 – 04:57

Tack för din fina blogg som skänker både glädje och eftertanke. Ska själv umgås med min barn-och ungdomsvän nu kommande helg. Malmöfestivalen börjar på Fredag och vi ska ta igen lite missad tid. Ser verkligen fram emot det! Mvh Sven

bernice svarar
22 augusti 2024 – 11:14

Hoppas ni tagit igen lite tid tillsammans nu och haft några fina dagar tillsammans. Tack för dina ord Sven! Varma hälsningar från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *