Närvaro behöver frånvaro…


Närvaro behöver frånvaro… (Uttryck av domkyrkokaplan Lena Sjöstrand)

Dagarna kommer, dagarna går… Att flytta tar tid, och det tar på krafterna både psykiskt och fysiskt. Men nu är jag på plats och det känns fantastiskt.  Jag har blivit emottagen med öppna armar och mycket värme. Det känns bara så rätt och riktigt. Allt är nytt utom katten, även om han var lite som förbytt när han kom hem efter nio dagars turné i Vadensjö. Det tar sin tid att hitta hem…

”Om någon av er har hundra får och förlorar ett, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och söker efter det förlorade tills han hittar det?” Luk 15:4 – Sen är det fest.

Gud vill lära känna Dig, att just Du ska komma till tro. Att just Du ska komma till Gud. Du är unik i Guds ögon, Du är inte en i mängden som det inte spelar någon roll ifall du går förlorad. Gud känner var och en av oss vid namn och älskar, befriar och förlåter oss och vill att Du ska komma hem. Men kanske behöver man springa bort ibland/gå vilse för att se hur fantastiskt det är att vara i kärleken och tryggheten och för att längta dit igen. Först då kan man vara helt närvarande i det som sker här och nu och känna tacksamhet och tillförlit inför det.

Själv har jag känt mig aningen frånvarande ett tag nu, vem är jag i min nya roll? Vad kan jag bidra med och hur anpassar jag mig till livet på landet, i nya relationer, som komminister i min nya församling utan att tappa bort mig själv?

Men efter kartonger, kartonger, kartonger, sortering (Johan tycker jag har för mycket av ALLT,) feber, njurstensanfall och traktorskörning är jag nu hemma.  När vi tappar bort oss vill Jesus alltid hjälpa oss att åter finna oss själva igen.  Och det går alltid lättare om man gör som Alice Bah Kuhnke, vår nya kultur- och demokratiminister som säger att hon har Jesus som förebild i alla val hon gör.

Tack Gud för att jag får känna mig älskad och kunna älska tillbaka. Tack för min nya arbetsplats, fina kolleger och glädjen jag får känna över att vara präst. Idag hade jag konfirmander igen och det är så sjukt kul. Dagens andakt avslutades med låten ”Born this way” av Lady Gaga. Im beautiful in my way, cause God makes no mistakes.

image

 Fest – Förra kyrkoherden Karin Assarsson avtackas i Häljarps församling. Önskar dig en fin tid som pensionär. Hade dock varit roligt att arbeta tsm med dig.

 

En kommentar

Margaretha Westman säger
9 oktober 2014 – 12:46

Häljarps församling känner en stor glädje över att vi fått två nya medarbetare till vår Kyrkoherde. Du, Bernice, kom som en gåva från Gud. Jag är helt övertygad att hjälpen från vår fader kom när vi kände oss brydda över att vi saknade personal.
Nu får ni ta vid där Karin Assarsson avslutade sitt arbete. Jag vet att du och Peter Hjorth är fyllda av nya tankar som vi/ni kan utveckla.
Kramar och än en gång varmt välkommen till församlingen

bernice svarar
26 april 2024 – 07:02

<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *