En vecka värd att minnas


För en vecka sedan hade vi drop-in dop i Härnösands domkyrka första gången. Sex personer döptes, den yngsta 11 månader och den äldsta 52 år. Det var fina dopgudstjänster med både allvar och glädje. Veckan som gått har också innehållit många bra möten.
Idag invigdes den nya kororgeln i Härnösands domkyrka. Den är byggd av Ruffatti orgelbyggeri från Padua i Italien. Vi som var i domkyrkan idag blev imponerade av musikens kraft vid den invigningsgudstjänst vi var med om. Både orglarna, alltså även läktarorgeln, användes, ibland tillsammans. Dessutom medverkade domkyrkokören som visade sin bästa sida. ”Ett minne för livet”, sa en av deltagarna. ”En oförglömlig stund”, sa en annan.
Dagen avslutades med en orgelkonsert, som spelades in av Sveriges Radio och som kommer att sändas i P2 så småningom. Under konserten satt jag och kände mig så lycklig över vårt vackra kyrkorum som fungerar så väl vid olika typer av gudstjänster. Det är vilsamt för själen att lyssna till musiken och upplyftande att vara många tillsammans som delar samma upplevelse.
Detta har varit en dag som jag länge kommer att minnas med tacksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *