Min skämslåt!


K1gP8HO_SaM

Så här i början på året är det som mörkast och tråkigast. Och precis som vanligt börjar jag spela vissa låtar om och om igen. Låtar som plockar fram soldränkta dagar på stranden och ljumma sommarkvällar inom mig.

Alla har vi sådana låtar, och ofta är de ”skämslåtar”. Musik som vi normalt inte lyssnar på, och kanske inte ens tycker är bra.

Sommaren 1985 åkte Kyrkans Unga i Ystad till Grekland. Jag var 17 år, nyförälskad, hade precis tagit studenten, och för första gången var jag utomlands utan mina föräldrar. Hela den sommaren var magisk, men framför allt de två veckorna i Grekland.

Överallt spelades ”Your my heart, your my soul” med Modern Talking. Jag gillade den inte speciellt, men för mig blev den laddad med allt jag upplevde den sommaren.

Så nu, i mörkaste februari, spelar jag den högt, om och om igen, i bilen. Och sakta tinar min frusna själ. Ljus och värme sprider sig i min kropp och hoppet väcks om att det ännu en gång ska bli sommar.

Vilken musik lyssnar du på för att överleva vintern? Vilken låt peppar dig och ger dig kraft? Dela med dig, här eller på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *