Apr 27

Transport

När det ska planteras penseer på pastoratets 21 kyrkogårdar, gäller det att lasta smart och säkert så utkörningen blir effektiv.

Apr 21

En så säker kyrkogård som möjligt

Under de följande veckorna  kommer kyrkogårdsförvaltningen att testa hållfastheten enligt gällande riktlinjer på samtliga gravvårdar på Villberga , Torsvi Kungs-Husby och Hacksta kyrkogårdar. Se  pastoratets hemsida för vidare information.

boglösa g2

Apr 18

Jordbyte och penséeplantering

002

Nu börjar kyrkogårdsförvaltningen plantera penséer på alla gravar där innehavarna har beställt det. På alla gravplatser där rabattskötsel är beställt byts till ny fin jord i lådorna efter vintern. Har ni redan hunnit plantera vårblommor planteras dessa tillbaks efter jordbytet. Penséeplantering och jordbyte kommer vara utfört senast den 28 april.

Apr 7

S:t Olofs kyrkogård

Just nu är det mycket på gång på S:t Olofs kyrkogård.

Byte av planteringslådor

Just nu pågår arbete med att byta ut planteringslådor med ned­grävt vattenmagasin på gravplatser på S:t Olofs kyrkogård. Det gäller de lådor som tillhandahålls av förvaltningen på de gravplat­ser där rabattskötsel finns beställt. De som har lådor av äldre mo­dell i plåt kommer att få nya lådor av plast. Bytet sker på grund av att de äldre plåtlådorna blivit slitna och inte längre håller tätt i vatten­magasinet på sommaren.

Nya askgravplatser

Just nu pågår arbete med att anlägga fler askgravplatser på S:t Olofs kyrkogård. De nya askgravplatserna kommer att ligga i kvarter 03 och se ut ungefär som på bilden nedan.

Mar 30

Uppstart

Nu är våren här och på måndag startar kyrkogårdsförvaltningen upp sin sommarsäsong. 16 nya medarbetare kommer och mycket information skall delas ut för att skötseln av pastoratets kyrkogårdar ska bli så bra som möjligt.

Feb 22

Det finns hopp

Trots dagens snöväder finns det små vårtecken här och där.

IMG_0119 vår

Feb 3

Är det Dig vi söker?

Just nu söker kyrkogårdsförvaltningen säsongsarbetare. Gillar du att arbeta ute, har erfarenhet av grönyteskötsel, vill ha ett varierande arbete med fantastiska arbetskamrater och finns till vårt förfogande mellan april och oktober? Klicka på länken till hemsidan och kontakta oss!

Lediga jobb

Säsongarewebbbild

Jan 19

Geggigt värre

Att arbeta med restaurering av stenmurar är ett tungt och smutsigt arbete, men väldigt roligt om man ska tro vårt stenmursgäng, som att lägga ett jättepussel!

Jan 18

Trädbeskärning

Ibland är arbetsmiljön på kyrkogården helt fantastiskt vacker.

IMG_0122 Trädbeskärning i soluppgång (fotograf Anne-Mari Sandgren)

Jan 4

I startgroparna

Så vart det lite vinter och kyrkogårdsförvaltningen röjer snö och halkbekämpar för glatta livet.