Har du bytt ut batterierna?


Det är viktigt att ha en brandvarnare sin bostad. Det är en billig livförsäkring, men den fyller ingen funktion om batterierna har laddat ur.

Brandvarnaren känner av om det är rök – innan vi själva känner av att det är en brand som startat. Den föregriper faran och väcker oss om vi sover. Alla borde ha brandvarnare inte minst när det är adventstid och vi tänder många levande ljus!

Förebygga en skada

Vi får vara försiktiga med elden och de levande ljusen som skapar en så vacker stämning. Att vara rädda om ljusen innebär att vi får hjälp med att förstå att vi får vara rädda om livet. Budskapet som strålar från ljuset är viktigt för alla människor och det är värdefullt för att sprida hopp och framtidstro i världen. Om vi är rädda om detta kan vi också förhindra den skada som många drabbas av när man mist hoppet. Tredje Advents budskap talar om att förstå vad Jesus står för och vara rädd om det fina och vackra.

Jesus säger ”Jag är världens ljus” och det påminns vi om när vi tänder adventsljusen ett efter ett.

Att vara aktiv

En brandvarnare fungerar inte utan aktiva batterier. Vissa brandvarnare piper till när batterierna börjar ta slut och vi behöver ibland en liten påminnelse om att vara rädda om livet. Det är Johannes Döparens uppgift – det är om honom det handlar på söndagens texter.

Det är en påminnelse om att vi får vara aktiva i vårt ansvar för det som ljuset står för: att med varsamhet vårda det ömtåliga livet.

Det går inte att vara passiv och tro att det räcker med att vi köpt in en brandvarnare och tro att det sedan gäller för alltid. Regelbundet byter vi åt batterierna så att brandvarnaren fungerar bra.

Det vi också kan göra är att aktivt ta emot den nya kraften i våra liv med den energi som Jesus Kristus ger oss. Johannes Döparen förmedlar det budskapet i texterna på Tredje Advent: Vi får aktivt ta vara på budskapet om att Jesus kommer till oss som världens ljus. Särskilt när det är som allra mörkast. Lucia bär ut det i världen denna vecka. Vi får alla vara rädda om det och låta det lysa för alla människor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *