Att växa i tro


AR_053_blogg

Tankar från 5:e söndagen i påsktiden av Åke Olsson.

Nu närmar sig våren med stormsteg! Ja, kanske har den rentav redan kommit?

Växtligheten ligger i startgroparna nu. Snart exploderar det och det kommer nästan att vara hörbart hur det växer så att det knakar i buskar och snår.

Vi har säkert allesammans våra olika favoriter bland all den växtlighet som nu snart tar form inför våra ögon? Vilken är din vår-favorit bland blommor och blad, eller kanske är du mer fascinerad av fåglarnas vackra sång? Oavsett vilket så ta/ge dig tid att njuta! Det är ju så fantastiskt vackert! Guds gåvor!

Gud skapar på nytt… igen! Tack Gud att jag får vara med… igen!

Stanna upp en stund och låt dig drabbas av glädjen från det som du kanske ibland anser vara en självklarhet, t ex att det blir vår varje år. Är det självklart egentligen? Är det självklart att du får vara med i år igen? Nej, ingenting av detta är självklart! Det är en stor Guds gåva till dig! Och du…. tänk efter… egentligen är det så att allt det fina vi har och upplever i livet är gåvor från Gud. Allt! Ibland är det viktigt att stanna upp inför det som kan verka så självklart!

Mina tankar går nu vidare till bladen. Jag tycker så mycket om dem! Ser vi på dem så verkar de vid första anblicken vara lika varandra men ser vi efter ordentligt så märker vi att de är olika allihop. Inget blad är det andra likt. Vackra är de allesammans, men olika och unika. Alla har sin plats och behövs för att trädet skall kunna ta upp ljus från solen och fuktighet från luften.

Det är lätt, tycker jag, att jämföra oss människor med blad! Vid första anblicken kan vi se likadana ut och verka väldigt lika varandra. Ser vi sedan närmare, så upptäcker vi att det inte alls är så! Vi är, precis som bladen, olika och unika. Alla behövs, även dom som sitter placerade lite i bakgrunden och inte syns så mycket!

Kanske låter detta självklart på något sätt? Ja, kanske det. Tyvärr är det så med oss att vi så lätt glömmer bort det självklara. Därför behöver vi hela tiden påminna oss om att vi är viktiga bara därför att vi finns till. Gud har skapat oss och vill oss varje dag. Vi behöver inte jämföra oss med varandra och tycka att vi inte duger. Vi behöver inte fastna i tankar på att andra är vackrare och bättre än vad vi är!

Vi är värdefulla och viktiga därför att Gud älskar oss och har skapat oss! Detta kan vi ana om vi låter tankarna stanna upp inför naturens skönhet, men vi kan veta det genom att lyssna till och läsa Guds Ord! Så därför, till sist Johannesevangeliet 3:16 ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att de som tror på honom inte skall förgå”.

Ja, så älskade Gud… dig och mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *