Mötet


Tror jag gick och funderade på något. Kanske var det också min besvärliga förkylning som gjorde mig mer ouppmärksam. Annars brukar jag försöka se efter vilka jag möter och hälsa på dem. Men den här gången missade jag det. Plötsligt hör jag en röst: ”Hej Fader!” Det var en av våra nya svenskar som jag ofta ser i domkyrkan. Som många andra väntar han på besked om han ska få stanna. Min nye vän fick mig på gott humör. Han brydde sig verkligen och jag tänkte att det borde vara jag som stöttade honom. Vi hade ett bra samtal en stund. Mina tankar går nu till alla som är i hans situation. ”Får jag stanna i Sverige eller skickas jag tillbaka”. Och vad väntar i det gamla hemlandet den som inte får uppehållstillstånd? Vi är många som känner oro. I morse i tidningen läste jag om alla flyktingar i Grekland som inte kommer vidare. Tänkte på ID-kontrollerna i Köpenhamn för inresande mot Sverige, de öppna gränserna som blivit mer slutna. Under Fastan sjunger vi i litanian ” Att du undsätter alla dem som är i nöd och fara”, och jag tänker hur vi hjälper vi till att förverkliga denna bön? Mitt samtal med min vän avslutades med att han sa: ”Fader, Gud är med oss” och jag tänkte att så är det. Men i mitt huvud snurrade frågan: ”Är vi med dem som är i behov av vår hjälp?” Från litanian kom orden: ”Herre förbarma dig”

En kommentar

Håkan Ivarsson säger
4 mars 2016 – 03:47

Har saknat "Domprostens tankar", har i varje fall inte sett dem. Såg i morse en en "nysvensk" som vann pengar på Triss i Morronprogrammet. Tänkte att hoppas han/de får en bra start, även om de inte stannar kvar i SE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *