Har hjärtat slutat slå? är en musikberättelse om ett barn som dör just som förlossningen börjar. En stark berättelse och musikupplevelse om sorg och liv. Glädjen över graviditeten och vreden över döden övergår i tomhet. Men till sist växer erfarenheten att det faktiskt går att leva med att man har förlorat ett barn.

Uttrycksfulla solister, tät stämsång och instrument från världens alla kontinenter speglar den stolta glädjen över graviditeten, den öronbedövande insikten att barnets hjärta inte slår, den avgrundsdjupa tomheten i sorgen.

Men mitt i svärtan finns skratt, till och med dans. Stilla pianoballader, svängig afrobeat, blues,orientalisk musik och indiska tablas skapar en mångfald stämningar som skildrar resan från förtvivlan till förtröstan på ett sätt som inte lämnar någon oberörd.

C-1

Ensemblen
Ensemblen består av sju personer, berättare, tre sångare
och tre musiker. Föreställningen kan också framföras med
mindre ensemble. Boka föreställningen >>

Köp CD
Under 2016 spelades en studioversion in av Har hjärtat slutat slå? Samtliga sånger och berättartexter finns med på skivan. Beställ den via anderssonbromander@gmail.com 160 kr.

Text och musik
Autentiska dagboksanteckningar, dikter och brev utgör grunden för berättelsen. Sångtexterna är bearbetade av Helena Andersson Bromander som också skrivit musiken.

Föreställningen hade premiär i november 2013 på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm och genomfördes med stöd av Svenska kyrkans kulturstipendium. Den har sedan uppförts i Falun, Umeå, Visby, Uppsala och Helsingborg.