Om ni redan i dag går och funderar över fredagens mat eller inte funderar alls men kommer på nu att ni behöver tips. I fredags, när jag hade klämdag råkade jag titta på SVTs morgontv, vilket jag aldrig gör i vanliga fall, tipsade de om en maträtt som jag föll för direkt. Recept finns på SVTs hemsida men jag orkade aldrig gå in och titta utan gjorde som jag kom ihåg det och det blev så otroligt gott. Jag är ju för att laga allt från grunden men det finns vissa produkter som verkligen är värda att köpa halvfabrikat av. Smördeg tillexempel är hur bra som helst – särskilt på en fredag när man är dödstrött efter jobbet men så sugen på att äta något extra gott. Här kommer min variant på pissaladiere. Det är inte riktigt något recept utan mer en beskrivning av hur jag gjorde. Kan ju tillägga att barnen älskade det.
Pissaladiere 4 p
2 rullar rumstempererad smördeg
purjolök
smör
champinjoner
bacon
knippmorötter
sparris
ekologiska ägg
chevre
Strimla purjolöken och stek på medelvärme i mycket smör länge utan att den får färg. Lägg åt sidan och stek strimlad bacon och champinjoner. Blanda ner purjolöken och krydda. Rulla ut smördegen och dela arken i två delar och lägg på bakplåtspapper. Vik upp kanterna runt om hela. Fördela fyllningen på de fyra bitarna och häll på lite uppvispat ägg. Toppa med hyvlade morötter, sparris och chevre. Grädda i 210 grader ca 18-20 minuter tills allt fått fin färg.