Till innehåll på sidan
mittlivsomprast

Ett rum med utsikt

…och en chans att dra sig undan. Tänk vilken lyx! Har du nån gång önskat att man kunde sätta livet på paus? Bara en liten stund? För att hinna tänka klart en tanke.

Komma ikapp sig själv? Den chansen fick jag i helgen. Jag åkte på retreat. image

Första gången jag skulle på retreat höll mina vänner på att skratta ihjäl sig!
”Ska du vara tyst? En hel vecka? Jo, tjena… ” Alla som känner mig vet att jag är pratsam. Känner man mig inte kan man tänka på att jag är präst. Prata och dricka kaffe – det är ju typ mitt jobb liksom…
Fast det märkliga är att jag trivdes mycket bra med att vara tyst! Mest för att det inte alls blev tyst. När intrycken utifrån stannade av. När inte människor pockade på uppmärksamhet. Då hittade jag tiden att tala med mig själv.
Tänka klart.
Känna efter.
Tänka med hjärtat.
Invävt mellan god mat, promenader i dagsljus och en liten middagslur finns det också tid för bibelläsning och andakt. Det är fantastiskt! Ändå är det maten och sömnen som jag tar med mig hem som en övning och lärdom. Ska pröva det på hemmaplan också! Bra grejer!
image
Om du längtar efter en paus i vardagen – fundera på om inte en stund i tystnad kan göra susen. En skogspromenad eller en retreat. Låt det bli tyst runt omkring, så att hjärtat kan få prata en stund.
Frid!

image

Undrar om inte den mest sålda produkten på landets stiftsgårdar är tandkräm? Till alla som glömmer… Tacksam för hur mycket tandkräm det ändå finns ”sen gammalt” i en tandborste – räcker i två dar! Tacksam för personalen som gjorde nyinköp redan dag två då förrådet tömdes första kvällen. Tacksam för tystnaden som lät mig hålla min andedräkt för mig själv… (notera också hur klädsamt den vänder bort sig ovan – det här är inte en blogg som jobbar med produktplacering.)

Kommentarer

2 svar till ”Ett rum med utsikt”

  1. Profilbild för Lennart Janson

    Härligt uppfriskande att läsa din blogg Katarina.
    LJ

    1. Profilbild för mittliivsomprast
      mittliivsomprast

      Tack! Roligt att du vill följa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.