Till innehåll på sidan
mittlivsomprast

feng shui för själen

Människan är ett flockdjur. Det märker man tex då man kör genom villaområdet bort till närmaste bensinstation för att hyra släpkärra en lördagsmorgon. Jag var väl inte helt ensam om den idén om vi säger så?! Kaos på macken och mycket roligt att titta på på temat ”backa med släp”.
Men! Nu ska de äntligen bort! Högarna med bröte som legat som ett dåligt samvete i undangömda skrymslen av trädgård och garage. Tomma kartonger från välkänt varuhus som säljer byggsatser för vuxna. Det som en gång var en badrumsvägg. Krokiga gulmålade samt rätt rostiga vattenrör… Ja, ni vet sånt som inte alls bidrar till sinnefriden då man ska stå där i morgonrock med kaffe på i det daggvåta gräset och insupa morgonljuset.

image
Stilleben: Av höstregn uppblötta, grönmögliga gipsskivor. Tidigare badrumsvägg.

Det är väldigt skönt när det är gjort! Rensa, sortera, köra till tipp, och återvinna. För att skapa energi någon annanstans. Och lugn hemomkring.

Dagen efter ska jag ha mässa. Tänker att det finns en tydlig koppling mellan min lördagstur till tippen och min söndagsmässas bön om förlåtelse. Ett tillfälle att få rensa i själens skrymslen. Sortera, lämna iväg. Skapa plats och frid i hjärtat.

image

Jag tänker att det inte är konstigare att behöver förlåtelsen och mässan i sitt liv, än att vi behöver tippen som tar hand om vårt skräp. I mässan ber vi:

 Jesus Kristus, jag kommer till dig i längtan efter upprättelse. Jag har brustit i kärlek till dig och din skapelse, till mina medmänniskor och mig själv. Förlåt mig. Möt mig enligt ditt löfte att ta emot alla som söker dig.

Jag tycker det är ett fantastiskt tillfälle att få lägga av allt som tynger, allt som blivit fel, allt man misslyckas med fast man gärna ville… Och i mässan, i förlåtelsen, i bröd och vin ta emot ny kraft, nya möjligheter, ny kärlek. För att Guds nåd och förlåtelse alltid räcker.

Det är lika välbehövligt som en lördagsröj i trädgården. Och lika enkelt.
Välkommen på mässa i en kyrka nära dig!

Frid!

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.