Till innehåll på sidan
mittlivsomprast

På herrmiddag!

Idag har jag gått djupare och längre i mitt undersökande arbete än vad många trodde var möjligt! Yours truely har gått underrcover och blivit bjuden (nåja…bjudit in sig själv) …(eller ja… Trängt sig med helt enkelt)…

På en herrmiddag!

image

Wallraffat i skägg och allt för att få hänga med de Goa gubbarna och kolla- vad gör man egentligen på herrmiddagen??

Idag har Björnarna lagat maten. Nästa gång är det  Älgarnas tur. Det blir kantarelltoast följt av pepprig kyckling och potatismos. Till dessert kladdkaka och kaffe. Jo, för det är alltid trerätters såklart! Varje vecka har de här herrarna träff. Bara karlar. De lagar mat ihop- fast den mesta tiden går åt till att prata och skratta!

image

Jag frågar vad det bästa med gruppen är? ”Att man kan prata med varandra om ALLT!” Kommer det från tre håll samtidigt… Några har varit medlemmar i 20 år. Då hinner man prata om rätt mycket gissar jag. Dela liv! Man hinner laga mycket mat också! Någon började då frun gick bort. Frun som  alltid lagat maten… En blev ditskickad av frun då han (av misstag ) stekt upp hundens köttfärs och serverat med lingon. Nån skojar om att hans fru tidigare fick förkokta tevattnet så det bara skulle vara att värma på… Jag undrar finurligt om jag inte hört den förut..? Men det kanske e många som har det så…! 😉

imageimage

Maten smakar fantastiskt! Och skrattsalvorna ekar… Vi har vansinnigt trevligt… De har en fin gemenskap här. Som är öppen. Den bygger inte på att man alltid känt varann. Eller att man har det ena eller andra gemensamt… Det räcker med en vilja att få höra till. Och längtan efter god mat!

Jag tänker på att Jesus gjorde en himla bra grej som tänkte ut nattvarden. En middag en måltid vänner emellan. Fortsätt med det även när jag inte finns kvar ibland er – då har ni gemenskap med varandra. Och gemenskap med mig!

Det är nog därför vi äter och fikar så mycket i kyrkan. För att det skapar sån bra gemenskap! Alla är välkomna. Inte för att man känner alla. Utan för att man vill känna fler. Och för att det är fint att höra till en gemenskap, där man kan prata om allt!

Välkommen med. Med eller utan skägg!image

Frid!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.