Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

En stor liten kyrklig blogg

En stor rocka!

Vandra Vägen är en stor svenskkyrklig blogg. Jag har sugit på det några dagar sedan jag fick lite statistik från svenskakyrkan.se:s bloggar häromdagen (jag funderar på att flytta in Vandra Vägen dit förresten). Där stod de kända namnen med sina bloggar (vår egen biskop Åke Bonnier toppade listan) men också en ung präst som jag. Jag ska följa Bernice framöver, alltid roligt med kollegor i samma spår. En statistisk uppgift i sammanhanget gjorde att jag förstod att Vandra Vägens  besökare faktiskt skulle placera sig nånstans på topplistan också.

Det gjorde mig glad och stolt. Jag inser att det till stor del beror på att jag skriver så väldigt mycket mer ofta än de stora men flit är ju inte förbjudet. Det har också gjort mig lite bekymrad. Om den här lilla bloggen är en stor blogg så säger det ju också något om den kyrkliga bloggosfären. Mest att den är liten.

Men ändå, glädjen överväger. Dålig statistik är vi vana vid i kyrkan antar jag. Bättre många små arenor än få och stora. Nån dag snart ska jag skriva lite om vad bloggen betyder för mig.

Hör gärna av dig med synpunkter eller frågor, till exempel i en kommentar nu genast!

Kommentarer

5 svar till ”En stor liten kyrklig blogg”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Visst är det roligt med kommentarer, men hur flitig är du med kommentarerna!? :)Nåväl! Hittade hit via blogg100, och blev lite glad! Som smygkristen småbarnsmamma i en omgivning fylld av tvivlare och ateister, så tar jag mig sällan till kyrkan, även om jag har en längtan. Vårvinterns själsliga spis har varit två sånger i kyrksalen på babysången, när vi efter babysångerna tågat in dit och sjungit lovsånger (?). Läser här lite nu och då, med en kittlande spänning, som vore det förbjudet! Tack för det!Mitt förhållande till Gud – och min tacksamhet i övrigt – tar jag mig friheten att visa här!http://detsomhanderhososs.wordpress.com/2013/09/16/i-tacksamhet/

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      eh, äh, jag har försökt skriva mycket mer kommentarer nu med alla dessa blogg100bloggar. Det är ju alltid roligt med respons. Din till exempel, jag blev väldigt glad över din kommentar och det fina du skriver. Jag hoppas att min blogg ska kunna funka lite som en kyrka för den som har svårt att komma iväg mer än ut på nätet. Hoppas du ska trivas här också framöver!

  2. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Som en kyrka i tiden, som judarnas alla helgdagar är!? Ja, var tid har sina behov. Även om vi inte är i diaspora, så finns det andra svårigheter än avstånd i vår tid.Fö gillar jag dina bilder. Om du vet något om dem får du gärna skriva det också! Denna bild är Dick nog av en jättemanta!?

  3. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    dock!!!(Suck!)

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag hittar många roliga bilder via några twitterkonton med gamla foton, jag tänker att om de är tillräckligt gamla har rättigheterna till dem gått ut. Rockor och mantor är nog inte mitt bästa ämne men det lät mer exakt än att kalla den stor fisk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.