Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Blandad hatt. Hushatt. Som hattstugan fast tvärtom?

Blandad hatt. Hushatt. Som hattstugan fast tvärtom?

Man har varit hemma ett tag när man tappat bort dagarna helt va? Idag hade jag börjat förbereda ett helt annat blogginlägg, när de här är bloggveckans höjdpunkt (för mig).

………….?

Egentligen kanske jag är helt borta på fler sätt än så. Skärp dig nu Tomas, meningen är att tankarna ska rinna fram snabbt och lätt.

Det verkar som att många läste om juden Jesus igår. Bland andra biskop Åke. Och så hörde jag en pensionerad rabbin i ”sommar”, det rekommenderar jag starkt. Det verkar ju som att tiderna hårdnar för många judar i Sverige så man kan ju hoppas att jag dragit ett litet, litet strå till deras stack.

Jag hörde förresten ett annat ”sommar”, av Fredrik Wikingsson (känd från Vandra Vägen ju), han pratade om något jag känner igen mig i; glädjen över människor som väljer att leva sina liv på annorlunda sätt.

Om lite drygt en månad ska jag och min fru leda en musikgudstjänst i Ledsjö kyrka (välkommen på kvällen den tionde augusti om du har möjlighet), det är lite spännande för jag har verkligen inte visat upp mina musikfärdigheter värst mycket här i trakten. Och så får vi ju en anledning att spela ihop på kvällarna. Synd bara att det är så svårt att veta vad vi ska ta med.

Det blir om livet och döden och så vackert vi förmår. Jag kommer spela fiol och gitarr men tror jag låter bli mandolinen så länge.

Märklig dans till fiolspel. Räknar inte med att det går till så i Ledsjö-

Märklig dans till fiolspel. Räknar inte med att det går till så i Ledsjö-

Jag har nyheter om ”min” andaktsbok också. Den har visst gått iväg till tryckeriet, vad det nu betyder. Den kommer heta ”tankepaus” och se väldigt häftig ut (tror jag). Hoppas den inte blir för dyr för då kommer jag inte kunna med att säga åt folk att läsa den.

Dagens tema (tror jag, det var ju det där med att tappa kollen) i gudstjänsterna är ”förlorad och återfunnen”. Den förlorade sonen är nog evangelietexten om jag har koll alls. Vi får försöka ta oss in till Skara och fira gudstjänst.

Jag brukar identifiera mig med den ”hemmavarande sonen” (gängse namn på den förlorade sonens bror som var kvar hemma men var bitter) men nu är jag ju snarare den hemmavarande fadern. Så kan livet vara.

Vad gör du idag?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.