Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

7 blandade tankar på söndagen

IMG_2476

Idag ska vi på friluftsmässa i Ullervad. Att utlysa friluftsgudstjänst verkar vara ett givet sätt att få ostadigt väder. Spänningmoment om det blir inne eller ute…

På bilden är det ett vampyrdödarkit. Av ingen särskild anledning mer än att det är väldigt konstigt.

Jag har börjat läsa Brene Browns bok om sårbarhet nu. Blandade känslor när jag lånade den från biblioteket i Götene. Dels väldigt kul att de köpt in den och kul att få tag i den, dels lite synd att det tar sån tid för mig att komma igenom böcker. Det dröjer väl innan nån annan får chansen nu…

Jag kanske ska sluta prata om svaghet och börja kalla det sårbarhet istället. Det är nog mer rättvisande och inte så negativt laddat?

Igår lämnade biskopen kommentar på bloggen. Det är inte utan att man fryser till lite först och hoppas man inte gjort något dumt. Måste vara rätt knepigt att vara en vars närvaro får folk att känna sig osäkr… vänta nu, jag är ju präst. Det är ju så det är när jag dyker upp hos folk?

Igår var jag med familjen i vackra Hajstorp vid Göta kanal utanför Töreboda där vi bott en gång. Hajstorp heter så för att det är den högsta punkten längs kanalen men stavningen är ju svensk. Känns roligt att jag nu är präst i E20s motsvarighet, högsta punkten mellan Stockholm-Göteborg lär vara vid Ledsjö kyrka. Höjdpunkter är ett tema för mig kan man säga.

Att ta hand om sina barn är inte särskilt glamoröst men det kanske är så nära att vara oersättlig man nånsin är i livet?

Nu är det bråttom, måste sätta fart på familjen. Vad gör du idag?

Kommentarer

3 svar till ”7 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Om friluftsgudstjänster: Är man så dum att man förlägger en gudstjänst utomhus så förtjänar man att få regn och blåst på sig.

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    BTW, skaffar man verkligen barn för att man tror att det är ”glamoröst”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.