Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Gissa bilden del LII

bild (44)

Så här såg förra bildgåtan ut. Jag tror kanske det kan vara en av de svåraste jag haft här eftersom människorna är så små att de knappt syns och det dramatiska landskapet dominerar.

Simon och Peter har i alla fall kommit in med varsitt förslag från Uppenbarelseboken (6:16 respektive 20:14-15). Där står det:

”…och jordens kungar och de höga herrarna och härförarna och de rika och mäktiga och alla, slavar som fria, gömde sig i hålor och bland klippor i bergen och sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för honom som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras stora vredesdag har kommit, och vem kan då bestå?”

Jag tycker helt klart vi ser berg som rasar omkull åtminstone där till höger. Peters förslag innehåller när döden och dödsriket kastas i den brinnande sjön och det verkar ju helt klart vara den vi se i bakgrunden. Det är i så fall det sista som händer innan den nya skapelsen uppstår i glans i versen därefter.

Det där var i alla fall mer exakta svar än jag hade kunnat komma upp med själv. Jag vet att bilden heter ”The great day of his wrath” och är målad av John Martin 1851. Jag tänker mig att han kände sig ganska fri att kombinera motiv från olika delar av uppenbarelseboken i samma bild så jag ger gärna en massa cred till både Simon och Peter.

Angående det här med den ytterst domen hänvisar jag till det jag skrivit om ”Vem vill INTE tro på en Gud som dömer?”.

Här är en ny bildgåta. Ganska mycket lättare tror jag men vad vet jag om vad du tycker är svårt eller enkelt? Titta på bilden nedan och skriv en rad om vad den föreställer!

ptGR7ktPEhi52i5AoGTWxC5GiEI8tqYrskuE8PgO8Ac

 

Kommentarer

8 svar till ”Gissa bilden del LII”

  1. Profilbild för Stefan N
    Stefan N

    Det är ju din namne!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Stefan!

  2. Profilbild för rosa
    rosa

    Tomas tvivlaren som känner på Jesus sår.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Rosa!

  3. Profilbild för Bo Rydén
    Bo Rydén

    Det är den stackaren Tomas, som kallades ”tvillingen” men som av generationer av svenskar (även andra?) fått öknamnet ”tvivlaren”. Om jag inte minns fel (vilket jag mycket väl kan göra) hade Tomas en framträdande roll i Herrnhutarnas blodsmystik och spår av detta märks i Sv Ps 251, vers 3, som i noten hänförs till en ”herrnhutisk svensk förf. 1806”

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Bo och välkommen till Vandra Vägen!

  4. Profilbild för Torsten Lundborg
    Torsten Lundborg

    Jo det ser ut som Tomas tvivlaren

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Torsten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.