Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Drömfångarna av Mattias Lönnebo

"Drömfångarna" av Mattias Lönnebo

”Drömfångarna” av Mattias Lönnebo

I forna tider skrev jag mycket om böcker här på Vandra Vägen. Numera blir det ganska sällan. Jag har bland annat följt Mattias Lönnebos författarskap av ungdomsböcker här (tror att jag missat en bok men det får jag ta ikapp). Sök på Mattias Lönnebo i sökfältet så hittar du.

Nu har jag läst Mattias senaste bok ”Drömfångarna”. Det var extra roligt som det var länge sedan jag och min fru hade någon högläsningsbok ihop. Som alla bra ungdomsböcker så händer det mycket i boken och den passar väldigt bra för högläsning.

Jag tycker ju mycket om Mattias böcker och jag tycker också att han verkar finslipa sitt hantverk för varje bok. Drömfångarna är en spännande historia som utvecklas på överraskande sätt. Jag tycker författaren har hittat smarta sätt att föra handlingen framåt och han håller spänningen uppe ända till slutet. Bästa målgrupp kanske är mellanstadiebarn tänker jag mig men som sagt, även jag tyckte den var rolig.

I hans tidiga böcker har det skinit igenom tydligare att Mattias Lönnebo är präst genom ett eller annat omformulerat bibelord och liknande. Jag hittar inte mycket av det i de senare böckerna men kanske betyder det bara att han blivit en bättre berättare? Läs gärna det jag skrev för ett tag sedan om ”När blir konst kristen?” och fundera vidare.

Nu ska jag nog leta upp den där boken vi inte läst än och rätta till det.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.