9 blandade tankar på söndagen


Kampen mot det onda!
Kampen mot det onda!

1. Glad söndag på dig kära läsare!

2. I Dalstorp går församlingslivet sin gilla gång. Min kollega Peter leder gudstjänst i Nittorp 11 och klockan 17 är det insamlingsgudstjänst med fina lokala artister i Ljungsarp. Själv är jag och hälsar på min bror och det är ju också bra.

3. I Uppsala pågår samtidigt en teologifestival som Svenska Kyrkan står bakom. Jag har äntligen fått använda det här skämtet (och sånt kan ju göra ens dag mer eller mindre):

Skärmavbild 2017-02-25 kl. 21.39.34
”Varför får inte jag vara på teologifestival när till och med Jona hade teologifest i valen?”

 

4. Idag är det fastlagssöndagen och inledning på fastan. Temat för läsningarna är ”kärlekens väg” och det skadar ju inte att fundera lite på det där med kärlek ibland.

5. Jag valde bilden till den här bloggposten som en illustration av att fastan har med kamp mot det onda att göra. Eller kamp för det goda om man så vill. Det bygger i alla fall på att vi erkänner att vi alla har det onda inom oss och att vi bör kämpa för att hålla de sidorna i schack. Sen behöver vi en frälsare också för vi klarar inte det där själva. Fint då att fastan mynnar ut i påsken.

6. Jag tackar som frågar, det gick jättefint att prata om leksaksluther även i Grönahög i torsdags. Jag är öppen för förslag om du vill höra Sveriges just nu roligaste lutherföreläsning någonstans där du arrangerar (och rätt nära där jag bor då helst).

7. Jag har badat bastu med barnen. Det var roligt, och så kom jag på att det kanske är rätt många år sen sist. Jag minns när jag fick introducera några internationella gäster från varmare länder till att bada bastu och de nästan var lite lättade ”Nu har vi varit i det här landet i nästan två månader och inte svettats en enda gång, och det kan ju inte var nyttigt?”

8. Här är en gammal predikan från i fjol om du skulle behöva en predikan för denna dag: ”Drottning Esters stund”.

9. Vad gör du denna söndag? Skriv gärna en rad!

2 kommentarer

Rosa säger
26 februari 2017 – 07:36

Nån hade tagit den tiden vi brukar tvätta på så vi fick tvätta igår istället...så idag ska jag bara lata mig. :) Igår vart det både bönor kokat, morotsmarmelad kokad etc...

Tomas Jarvid svarar
24 januari 2018 – 01:02

Man får ju inte bli fanatiskt mycket vanemänniska heller…

Rebellas andra säger
26 februari 2017 – 04:00

5. Är det Maria som är ute och fajtas igen?

9. Åker hem från Uppsala. Högmässade i Trefaldighetskyrkan innan jag åkte. Ska det där heta högkyrklighet? Jag tycker det var ganska omärkvärdigt - och då menar jag något positivt. Om det nu blev begripligt.

Resten av dan ska jag väl landa hemma och leta rätt på den receptbelagda hostmedicin som jag borde ha tagit med mig. Kanske blogga lite mer. Det här har varit min blogg-glesaste månad på mycket, mycket länge.

Tomas Jarvid svarar
24 januari 2018 – 01:02

5. Det låter ju som en bra gissning i alla fall. Eller nåt annat helgon kanske.

9. Det är allt skillnad på högkyrkligt och högkyrkligt ibland. Det bästa är om man inte gör för stor sak av grejer man gör. Sen var det roligt att läsa det du skrev om gudstjänsterna på festivalen. Där blir det lite tvärtom, att man gör väldigt stor grej av saker och gärna vill komma på något nytt vare sig det är bra eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *