Fler nya okända bilder från Luthers liv!

Bloggserien "Luthers liv" vill visst aldrig ta slut. Jag trodde inte jag hade mer att komma med men här har jag nu fyra nya bilder på min lilla leksaksluther!

Innan någon blir arg är jag den förste att medge att det här enbart är trams. Men jag är stolt över bilderna!


”-Name is Luther, Martin Luther. I have a license to kill”

(Historiskt mycket tveksamt och ifrågasatt Luthercitat)

 

Jag har fått en ny figur! Jag har ju bloggat en hel del om Luthers fru Katharina von Bora under ”Luther bildar familj” så jag har använt en annan figur för henne men nu har mina föräldrar varit på Rijksmuseum i Amsterdam och hemfört ett playmobilkit föreställande Jan Vermeers ”Mjölkflickan” från 1660 (se tavlan på väggen bakom dem). Visst blev det fint? Man kan tänka sig att det såg ut lite såhär när Luther gick ut till sin driftiga hustru i köket och stöket.

 

 

Lite mindre tidstypiskt är det när Luther vilar ut lite på sin sackosäck i biblioteket. Perfekt för att sitta bekvämt och läsa lite pilgrim i. (jo du har förstås rätt, det är en ballong som börjat skrumpna men säg inget för han är så glad över sin sittsäck).

 

En annan vilsam och rekreativ syssla är ju att sitta och tälja en stund. Luther kör med en riktigt stor kniv men lyckas ändå få till en riktigt nätt liten sked. Inte illa gjort!

En kommentar

Markku säger
2 augusti 2017 – 03:36

Första bilden är inte så dum alls. Luther hade verkligen en våldsam sida också . Han hade inga hämningar att dödsdömda revolterande bönder, judar, muhammedaner och vederdöpare.

Tomas Jarvid svarar
2 augusti 2019 – 11:17

Så kan man ju se det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.