Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Fler nya okända bilder från Luthers liv!

”-Name is Luther, Martin Luther. I have a license to kill”

(Historiskt mycket tveksamt och ifrågasatt Luthercitat)

 

Jag har fått en ny figur! Jag har ju bloggat en hel del om Luthers fru Katharina von Bora under ”Luther bildar familj” så jag har använt en annan figur för henne men nu har mina föräldrar varit på Rijksmuseum i Amsterdam och hemfört ett playmobilkit föreställande Jan Vermeers ”Mjölkflickan” från 1660 (se tavlan på väggen bakom dem). Visst blev det fint? Man kan tänka sig att det såg ut lite såhär när Luther gick ut till sin driftiga hustru i köket och stöket.

 

 

Lite mindre tidstypiskt är det när Luther vilar ut lite på sin sackosäck i biblioteket. Perfekt för att sitta bekvämt och läsa lite pilgrim i. (jo du har förstås rätt, det är en ballong som börjat skrumpna men säg inget för han är så glad över sin sittsäck).

 

En annan vilsam och rekreativ syssla är ju att sitta och tälja en stund. Luther kör med en riktigt stor kniv men lyckas ändå få till en riktigt nätt liten sked. Inte illa gjort!

Kommentarer

2 svar till ”Fler nya okända bilder från Luthers liv!”

  1. Profilbild för Markku
    Markku

    Första bilden är inte så dum alls. Luther hade verkligen en våldsam sida också . Han hade inga hämningar att dödsdömda revolterande bönder, judar, muhammedaner och vederdöpare.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Så kan man ju se det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.