Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är jag så återigen i tjänst och ska predika. Förhoppningsvis kommer jag ihåg hur man gör också. Välkommen om du kan till Hulared klockan 9 eller till Nittorp kl 11!

3. Idag är det ”diakonins söndag” med läsning om bland annat den barmhärtige samariern i Jesu fantastiska liknelse. Tyvärr ska vi också avtacka en diakon idag, min mycket uppskattade kollega Anette. Så jag ska också till prästgården i Länghem till kl 15 där detta sker i en gudstjänst.

4. Jag blev påmind om att jag ju faktiskt hört en judisk utläggning av den barmhärtige samariern, och skrivit om det här . Och till min glädje gick mina tankar i de banorna även om jag tydligen glömt varifrån jag fått det hela när jag skrev predikan. Den kommer i vanlig ordning upp här i morgon förresten. Predikan alltså.

5. Vår diakon har varit borta i veckan så jag har fått försöka praoa som det under tiden. Det har inneburit att vara en del med människor från andra länder och i ovana situationer, och att inte riktigt veta vad jag borde göra och inte. Det är utmanande men också väldigt givande förstås, och en påminnelse om hur mycket alla människor delar med varandra utifrån att vi är Guds avbild.

6. Det finns ett stort motstånd mot att bli inblandad. Det märker vi också på prästen och leviten i Jesu liknelse. Det där är en känsla som jag måste fundera mer på hos mig själv. Den där liknelsen har på så sätt blivit väldigt verklig de senaste dagarna.

7. En annan sak som hänt är att jag testat att ta cykeln till jobbet häromdagen. Elcykel i och för sig och roligt var det men det blev nog väl mycket av det goda. Mätaren slutade på 9 mil precis hemma vid husdörren. I det ingick dessutom några hembesök på vad jag tyckte var rimligt cykelavstånd.

8. Det positiva med att färdas på cykel i tjänsten visade sig dock snabbt vara att det låg väldigt nära till hands att stanna och prata med de som jag stötte på på vägen. Det skadar ju aldrig att prästen pratar lite med församlingsborna har jag hört.

9. Jag var också väldigt nära att framträda på festival igår. Den lilla Kuvarpsfestivalen på.. Kuvarp då. Men i slutändan blev det inget spelat för jag fick bryta upp med de trötta barnen just när det var dags för min fiollåt. Jag tror att Ulf Lundell sagt att en inställd spelning också är en spelning?

10. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

 

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för rosa
    rosa

    Tvättar, målar samt lämna två gamla mobiler i Guldhedens gratisbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.