Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Sommar och lek på stranden. Blandad bild.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Idag är det heliga trefaldighets dag. Om allt hade varit annorlunda hade jag varit i Dalarna den här helgen och vigt min svåger med fästmö men nu hålls vi här på distans. Grattis Glenn och Erica hursom!
  3. Det där med treenigheten (som alltså är ämnet för dagen) är ju otroligt svårt att verkligen förstå på djupet. Där passerar vi gränsen för vad som är möjligt för en människa att förstå. Jag hittade precis att jag bloggat om den här groteskt konstiga och obegripliga illustrationen av treenigheten. Den kan man ju fundera vidare utifrån om man vill.
  4. Nu har vi sett om de tre Matrix-filmerna. Det var ett fint återseende. Jag hade ett tag idén om att jag skulle blogga lite om filmerna utifrån kristen tro och kanske framförallt gnosticism och annat lurigt som man kan se lite här och var i de symboliska lagren. Men det finns andra sidor på nätet för den som vill fundera på det. Det är hursomhelst roligt med existentiella bottnar i storfilmer.
  5. Om min kollega Frida W läser det här kan jag ju säga att jag tänkte väldigt ofta i Matrix på att ”Trinity” ser ut som dig!
  6. Just nu vill jag helst av allt ut och plocka orienteringskontroller på ”naturpasset” i skogarna härikring. Ska väl kunna bli någon idag.
  7. Och så odlar vi. Och den lilla bebisen har lärt sig åka cykelstol!
  8. Bilden till idag är förresten väldigt fascinerande. Det är ju en bild på tjejer som badar och leker på stranden, men från en gammal romersk mosaik. Märkligt hur likt forntid och nutid kan vara ändå.
  9. Hur har du det nu i Corona och försommar? Skriv en rad!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    8) Bikinin har funnits länge uppenbarligen 😉
    9) Hämtar svärmor till stugan, lovsångsmässa med Kristoffer i kväll 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Hoppas du haft en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.