Passionsfilm: Kärlekens väg


Det lackar mot påsk och det betyder passionsfilm i Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Årets tema är Kärlekens väg och man visar film med efterföljande musik, samtal och dans.

Veckans första tre filmer utspelar sig alla på den den afrikanska kontinenten. En gemensam tematik är att kärleken kostar på. Människorna ställs inför väldigt svåra val, där den egna övertygelsen prövas.  Vad är vi beredda att offra för trons och kärlekens skull?

Mån 18/4 visas franska White Material, om den vita plantageägaren Maria (Isabelle Huppert) som vägrar lämna gården trots livsfara under brinnande inbördeskrig. Efter filmen pianoimprovisation av Johan Graden och reflektion av Susanne Wigorts Yngvesson.

Tis 19/4 visas Susanne Biers Oscarsbelönade Hämnden, som recenserats här av Ylva Leitzinger. Mikael Persbrandt spelar biståndsarbetaren som vill hjälpa andra men inte ser sin egen son. Efter filmen textläsning av Karin Nyberg Fleischer och orgelimprovisation av Gregory Lloyd.

Ons 20/4 visas guldpalmsbelönade Om gudar och människor, som recenserats här av Mikael Mogren. Här möter vi en grupp franska munkar i Algeriet som bestämmer sig för att stanna när inbördeskriget bryter ut.

Tors 21/4 visas slutligen och traditionsenligt Ingmar Bergmans Nattvardsgästerna om prästen Tomas som förlorat sin tro. Efter filmen dansimprovisation av Virpi Pahkinen till orgel av Ulf Norberg.

Fri entré till detta digra program!

Mer info av Kajsa Wiktorin, tel 0730 – 720 100

Mikael Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *