182. Testamente

Det sista avsnittet.


Det är fullbordat. Veckans avsnitt är det sista avsnittet av Ingen hinner fram. Vi är inte riktigt beredda på slutet och känslorna är blandade. Avsnittet handlar om saker vi tar med oss från poddens fyra år. Om mystik, poeteologi, trams, vitbok för kyrkans behandling av hbtq-människor, allvar och svårigheten i att vara två vita män och ta upp massa plats.

Tack för att ni har lyssnat.

Puss och kram!

181. Irrfärder

En odyssé över en pod – minnen, möten och misstag.


I veckans avsnitt blickar vi tillbaka på fyra år av poddande och vältrar oss i minnen. Vad har hänt sedan starten i Mars 2019? En hel del förstås. Både i världen och i Ingen Hinner Fram. En odyssé över en podcast.  

180. Superpäls

Ett avsnitt om framtidens robotkyrka, om det märkliga med liturgiska kläder och om Herrens bön.


I veckans avsnitt har Pontus lite tankar om framtidens kyrka med AI. Kanske är det en räddning? Ludvig har funderat på det märkliga med liturgiska kläder och varför ber vi egentligen Vår Fader hela tiden?

179. Byråkraterna i Stockholm

Ett avsnitt om förlust.


Förluster präglar veckans avsnitt. Pontus berättar om förlusten av sin pappa, Gunnar Bäckström, som dog nyligen. Om att sörja som präst, om ett långsamt farväl och om en man som inte gillade byråkraterna i Stockholm. Dessutom berättar vi något om poddens framtid.

178. Tillvarons poesi

Veckans gäst är teologen, författaren, prästen och f.d. ärkebiskopen KG Hammar – om religion som konstart och om tillvarons poesi.


I veckans avsnitt gästas podden av teologen, författaren, prästen och f.d. ärkebiskopen KG Hammar. Det blir ett samtal om hans tid som präst och som ärkebiskop i Svenska kyrkan, men framförallt ett samtal om tillvarons poesi och religion som konstart utifrån KG:s tankar om kyrkans mystik, om Dag Hammarskjölds inflytande och om anden som alltings begynnelse.

177. Superhjältar

– om superhjältar och Jesus


Superhjältefilmerna tar över världen, eller i alla fall vita duken. Kritiken mot filmerna kommer inte bara från filmkritiker utan även från journalister och forskare som menar att filmerna är dåliga för demokratin. Men om superhjältar är dåliga för demokratin, kan då Jesus vara dålig för teologin?

176. Guds värld

Gäst i veckan: Eric Schüldt, journalist, programledare, poddare och skribent.


I veckans avsnitt gästas podden av Eric Schüldt, journalist, programledare, poddare och skribent. Det blir ett samtal om ett livslångt sökande, som inte slutar även om man kommit fram. Om en längtan efter något mer, om att tro på mirakel och om Gud som farfar och att bli kvinna i kyrkan. 

175. Sveriges Gandalf

Om Martin Lönnebo, Jerry Springer och Nick Cave


I veckans avsnitt uppmärksammar vi två giganter som gått ur tiden: Martin Lönnebo och Jerry Springer. Men mest handlar avsnittet om artisten Nick Cave och hans tankar om tro, tvivel, poetisk sanning och om en Gud som är tillräcklig.

174. Bra pinne

Om bönebråk, Jesus i Örkelljunga och en riktigt bra pinne.


Ett nytt kyrkbråk tornar upp sig i Västsverige, men handlar det verkligen bara om hur böner bes eller ligger det något annat bakom? Dessutom synar vi dokumentären ”Jesus i Örkelljunga” – om jobbig kristendom, helvetet och om att bli som barn för att komma in i himmelriket. 

173. Främling

Om Carola, främlingsfientlighet och romantikerna.


Hur hanterar man tillvarons meningslöshet? Genom att gå upp i en ideologi, en tro eller en en konspirationsteori? Eller genom att sätta sin tillit till vetenskapen? Eller kanske genom att balansera mellan känslan och förnuftet likt romantikerna på 1800-talet. I veckans avsnitt diskuterar vi Carola och tillvarons meningslöshet utifrån en omtalad artikel.