Till innehåll på sidan
livetisvenskakyrkan

Pärldagar – en öppen retreat i Örsundsbro

Förra veckan samlades människor i och vid Biskopskulla kyrka till fyra dygn av stillhet, medveten närvaro och andlig fördjupning.

– Vi kallar pärldagarna för öppen retreat, en plats med lugn och ro, där man får stressa av och lära sig mer om meditation och medveten närvaro, skriver kyrkoherden Gustav Jacobsson i en inbjudan.

Programmet var varierat för att passa både nyfikna nybörjare och mer erfarna. De praktiska sysslorna med måltider och annat var en del av övningarna. Från klockan 6 på morgoen till klockan 10 på kvällen var det bara att komma och gå. De som ville kunde bo över  i Biskopskulla församlingshem eller tälta utanför.

Läs mer om Pärldagarna och se programmet för 11-15 augusti 2010.
Under Pärldagarna kommer Frälsarkransen (förstås) till användning. Och de gör den i församlingen året om. På webben berättar man om de olika gudstjänster där Livets pärlor finns med. 
Frälsarkransen lär nu komma i en ny version, en lite mindre variant som passar för smala barnarmar. Och ryms lite smidigare i en vuxens byxficka. Det ser inte ut att finnas någon bild eller annan information om den lilla Frälsarkransen hos Svenska Kyrkans eget förlag Verbum än, men det kommer förhoppningsvis snart.   
Från Strängnäs stift meddelas att stiftsmötet om ett par veckor redan är fulltecknat. Livet pärlor är mötets tema och det har uppenbarligen dragit folk. 
Mer om Frälsarkransen på den här bloggen Livet i Svenska Kyrkan

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *