Som alla andra…


Som alla andra tänkte jag att jag skulle besöka Emporia (köpcenter i Malmö) härom dan. Ja, det var ju rea såklart men jag tänkte att det kunde ju vara lite mysigt att gå runt att titta lite. Ta en fika och njuta av tillvaron så här i mellandagarna.

Jag ångrade mig så snart som jag hade kört in i parkeringshuset. Kändes som hundratals bilar körde runt som tokingar i jakten på en parkeringsplats. Jag lyckades få en efter kanske 20 min. Åkte ner för rulltrappan och möttes inte alls av lugn och trevlig tillvaro (Vad trodde jag egentligen..?!). Folk, folk, överallt. Köer långa som jag vet inte vad. Gick in i en butik som jag visste hade ett par svarta byxor jag ville ha men de var såklart inte på rea. Insåg snabbt att nej, här vill jag inte vara! Sprang förbi en bokhandel på vägen ut där jag köpte en kalender för 2015. Sen ut i bilen igen. Ja, det var mitt 10 minuters besök på Emporia (Slapp i alla fall betala parkering då jag varit där mindre än en halvtimme).

Fick inte in backen på bilen (lånad bil för tillfället) och kände mig smått stressad. Bilköerna växte bakom bilen som ville in på min parkeringsplats. Tutande och blinkande så jag höll på att bli knäpp. Tja, tjugo minuter tog det nog att komma ut från parkeringshuset också…Puh!

Vad sysslar vi människor med ibland? Är vi riktigt kloka eller är vi helt uppåt väggarna fel ute? Vad är det juldagarna går ut på? Shop ´til you drop? Man kan ju nästan tro det. Blir det verkligen ett reaklipp eller är det så att min stressiga tillvaro blir än mer stressad av att jaga fynd. Ja,ja! Jag tror jag tar min fikatur och byxletning senare..

Väl ute igen åkte jag till min syster där vi skulle ha familjesammankomst. Fyra systrar med del av våra familjer och mamma (lillebror kunde inte). Kanske upplevelsen av våra sammankomster kan vara lika kaosartat som i parkeringshuset men jag i alla fall tycker det är en mycket trevligare tillvaro.

Ta hand om er alla! Dagens ord i min flerårskalender – Lite mindre av mig, lite mindre av dig, och mycket mera av oss.

En kommentar

Nilla säger
29 december 2014 – 05:38

Hej! Ska man uppleva Emporia så som du önskade så rekommenderar jag en måndag kväll mellan 18-20. Oftast inte mycket folk ... nästan folktomt. Tyst och skönt. Lugna affärsbiträden att fråga. Så Emporia kan vara okej. Jag går absolut inte dit lönehelg eller helger överhuvudtaget. Så testa igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.