Meningen med livet!


10464178_425243254284092_1905344635676220169_n

Fick höra av en gymnasieelev att de diskuterat meningen med livet och haft ett rätt djupt samtal om det där, två kompisar emellan. Den ene av dem hade till slut dragit slutsatsen att meningen med livet är nog att söka efter meningen.

Det där kändes lite tråkigt, tänk att behöva under hela livet söka efter meningen och troligen aldrig komma fram till något svar. Men jag tror att många lever så, ständigt sökande, men ofta med en känsla av kanske tomhet och meningslöshet. Man går där och försöker göra sig själv lycklig med karriär, pengar, materiella ting…för man kanske tänker att bara jag har det…eller bara jag får det… då har jag hittat meningen med livet. Då kan jag bli lycklig!

För visst måste livet ha en mening? Jag hörde en katolsk präst prata om just det i en dokumentär jag hamnade framför när jag satte mig en stund i TV-soffan här om dagen. Den katolske prästen sa om  livets mening: ”Vår uppgift är att hitta det bästa i oss och ge det till andra”. Precis så tänker jag (även om det inte alla gånger är så lätt att leva upp till) I all vår självförverkligande tid där sann lycka känns som ett egoistiskt tänkande får vi visa på något annat. Sann lycka är att få någon annan människa att växa. Att finnas till hands för någon annan!

Så låt oss skicka det goda vidare till vår medmänniska om det så bara är ett ord av kärlek, ett leende… det finns alltid saker vi kan göra för någon annan. Det är väl därför vi är olika…vissa kan lyssna, vissa kan prata, vissa får saker att hända, vissa kan hjälpa till praktiskt. En sak vet jag bestämt: Alla kan vi i alla fall göra något, för någon annan!

1922462_427035517438199_5568340010131085018_n

 

 

 

 

 

 

(Bilderna är hämtade från facebook ”Herregud & co”. Underbara, fantastiska, tänkvärda bilder. Ett sätt att göra något för någon annan! Jag blir glad och får många skratt men de får mig också att tänka efter.)

En kommentar

Lena P säger
22 september 2015 – 12:35

Jag kan nog hålla med gymnasieelever. Jag vill nog inte att livet ska ha en fix och färdug mening. Då skulle jag bli uttråkad och olycklig. Jag tycker att meningen med livet är just att söka efter meningen med livet. Det stimulerar min nyfikenhet och fantasi som i sin tur stimulerar livsglädjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.