Så har jag gjort det igen!


Varit uppe och kollat film 17 timmar i sträck…

Fast måste medge att jag somnade lite av och till. Vi kollade alla ”Hobbit” och ”Sagan om ringen” några ungdomar och jag. Film, jag gillar film. De säger rätt mycket om livet själv, om gemenskap, vänskap, misstag…. Sagan om ringen är ju rätt speciell också då vi kan se mycket utifrån ett kristet perspektiv i handlingen. Vi hittar bl.a. kampen mellan gott & ont, att ödmjukhet vinner över stolthet, nåd, död och odödlighet, uppståndelse, frälsning, omvändelse, självuppoffring, fri vilja, gemenskap, rättvisa och barmhärtighet.  Det blir ju aldrig ”bara” att kolla film utan en del prat också. Och andakt!

Det är något speciellt att ha andakt mitt i natten. Tända ljus, be, dela ett ord och sjunga tillsammans. Den här kvällen hade jag planerat andakten utifrån filmerna och en låt jag hört, ”You are more”

You are more than the choices that you`ve made, you are more than the sum of your past mistakes, you are more than the problems you create, you`ve been remade….

Bilbo i ”Hobbit” och ”Frodo” i Sagan om ringen är två av dem jag fastnat för. Två hobbitar som helst vill ha det lugnt och skönt och kanske hellre hade stannat hemma. Istället får de uppdrag som leder dem till situationer av misstag, sorg, svårigheter men också glädje, gemenskap och framför allt mod. Mod att göra det goda. Jag kan nog känna mig som både Bilbo och Frodo ibland där livet kan vara både fantastiskt och underbart, där allt jag gör går bra och där jag är nöjd över att vara just jag. Men ibland, precis som Bilbo och Frodo kommer min litenhet, osäkerhet och rädsla  fram. Jag begår misstag och tar helt fel vägar. Jag sårar människor omkring mig och ställer till det i mina relationer med andra. Med andra ord, jag är en alldeles vanlig människa…

När livet inte riktigt går som det ska får jag påminna mig om att jag är skapad till Guds avbild, att jag är just den Gud vill att jag ska vara. Jag gör misstag och tar fel beslut men jag får alltid komma till Guds stora famn. Och jag vill det goda, alltid.

I första Hobbitfilmen får Gandalf (Mitrandir) frågan om varför han har halflingen med (Bilbo): Svaret är: ”Jag vet inte… Saruman tror att bara stor makt kan hålla ondskan tillbaka. Men det är inte det jag funnit. Jag har funnit att det är de små tingen, vad vanligt folk gör i vardagen, som håller mörkret stången. Enkla uttryck för vänlighet och kärlek. Varför Bilbo, kanske för att jag är rädd och han inger mig mod!”

You are more….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.