
Det här är receptet från sopplunchen den 8 april.
Recept
Till 4 pers
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 2 stora potatisar
- 8 dl buljong
- Stark chilisås
- Svartpeppar
- Örtkryddor ex oregano, mejram eller körvel
- Ca 2 msk tomatpuré
- 200 gr köttfärs, gärna blandfärs
- 2 dl crème fraîche el grädde (beror lite på tycke och smak)
- Rikligt med persilja att strö över
Instruktion
- Börja med att fräsa löken mjuk och glansig. Sätt till köttfärs efter en stund och låt den
- Fräsa med. Ta i kryddor, paprika och örtkryddor.
- Späd med buljong och ta i potatis, morot, chilisås och tomatpuré. Låt allt koka tills det är mjukt.
- Smaka av med crème fraîche el grädde och krydda mer om det behövs.
- Strö över persilja innan servering.
Gott bröd och ost till! Smaklig måltid!