Fler adventskalendrar och levande julkrubbor


I lördag före Andra söndagen i advent återkommer den levande julkrubban för andra året i rad på torget i Lidköping. Det är med andra ord på god väg att bli tradition. Kommer kamelen tillbaka i år?

I Snavlunda ordnade församlingen en adventsvandring för skolbarnen. Också i Kävlinge församling inbjöds barn till en levande julkrubba. Men där höll det på att gå snett. En övertolkning av Skolverkets besked kunde ha fått ett kommunalt förbud för barnen att gå till kyrkan. Enligt Sydsvenska Dagbladets beskrivning redde det ut sig i sista minuten. En annan församling i Lunds stift, Skurups församling har ett julspel för skolbarnen, som Ystads Allehanda berättar om.

I Öregrund i Roslagen har konfirmanderna tillsammans med kyrkoherden skapat en adventskalender. Varje dag kommer ett fönster någonstans i Öregrund att avtäckas, som en ny lucköppning fram till julafton. En liknande fönsterkalender i Umeå har Livet i Svenska Kyrkan redan uppmärksammat. Idag har Kyrkans Tidning i pappersupplagan ett reportage om den adventskalendern.

Använd gärna kommentarfältet för att berätta om fler adventskalendrar, julspel och levande julkrubbor.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer

Carina Etander Rimborg säger
2 december 2010 – 02:13

Levande julkrubba är sedan många, många år en tradition även i Göteborg. Flera föreställningar på Domkyrkoplan. Sen turnerar också julkrubban till olika stadsdelar i staden. Med levande åsna, kamel och får samt skönsång av elever från LM Engströms gymnasium.Läs mer på domkyrkans webbsidahttp://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=533812

Martin Garlöv säger
2 december 2010 – 09:17

Av Anna Braw får jag tipsa om ett stort julspel som en församling inom Svenska Alliansmissionen arrangerar i Värnamo. Här gästspelar både kommunstyrelsens ordförande och en äkta kamel. Sök "Den stora berättelsen" på Facebook.http://www.visit-varnamo.com/default.aspx?file=inc/TellusProduct.aspx&TLl=sv&TLdb=230&TLco=SE&TLcat=39__&TLt=den%20stora&TLdc=148&TLfd=2010-11-23&TLtd=2011-02-23&TLll=10&TLp=459658&lang=SE

Anonymous säger
8 december 2010 – 10:26

Kolmårdens församling i Norrköping har levande julkrubba i Kolmårdens djurpark i trettonhelgen. Fri entré till hela djurparken är det också den dagen :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *