Parkeringsavgifter i Mariestad

Ibland är situationen bara för dum. Att betala för en parkeringsplats vid sjukhusen i Skaraborg. Man kan förenkla sättet att betala hur mycket som helst, men det är i alla fall en fullständigt dum idé. Varken Skövde eller Mariestad har sjukhus i närheten av stadens centrum, och ingen vettig människa kommer på idén att ställa bilen på parkeringen där i onödan, eller längre än vad som behövs.


Bilen står där bara den tiden man är på sjukhuset och i apoteket. Eftersom det bara är sjukhusbesökare som parkerar, är det självklart för mig att kostnaderna för parkeringen ska ingå i kostnaden för byggnaden. Det är lika intelligent att ta betalt för parkeringen som att ta betalt för hissen på KSS (ger jag Regionen nu en dålig idé?) eller för stolarna man sitter på i väntrummet, eller för kölapparna. De enda som tjänar på systemet är parkeringsbolaget, som gnuggar sina händer så klart inför så mycket dumhet. SMSpark är glad. Jag klagar inte alls på priset, det är inte alls dyrt att parkera, men det är irriterande. Komma med ett sjukt, febrigt barn i bilen till vårdcentralen, och så ska man helst släppa av barnet vid dörren, sedan parkera – det finns gott om plats nu för tiden för många ställer sig på Kolarebacksvägen utanför området- och sedan fiffla med telefonen för att genom en app sätta igång parkeringen, medan man rusar in.  Nu har jag kommit på att man direkt kan skriva 2 timmar, och sedan avsluta i för tid utan att det kostar mera. Man betalar bara för de minuter man står. Men innan jag kom på det, hade jag satt den vid senaste besök på tre kvart – jag var i tid, och läkarbesök är nu för tiden rätt så korta. Nu var det så att hos doktorn i undersökningsrummet hade batterierna i en apparat tagit slut, och läkaren fick leta laddade, och det tog lite tid. Då får man genast ta upp telefonen och börja fiffla med appen igen för att förlänga tiden. Men jag har också råkat ut för att min två timmarsparkering inte gick att avsluta, för att Wifin inte funkade… Senaste gången jag skulle till sjukgymnasten tänkte jag att jag tar med hunden, låter den sitta i bilen under det korta besöket, och sedan tar jag en promenad med hunden bakom sjukhuset. Sagt och gjort, men sedan kom jag på parkeringsavgiften. Det blir väl ändå lite tokig att betala parkeringsavgift när man ska gå sin dagliga runda med hunden? Vi bor väl inte i Manhattan? Så därför parkerade jag som många andra på Kolarebacksvägen. Och det inte för att spara 1kr för en halvtimmes parkering, men för att inte behöva knappa på telefonen och kolla vad klockan är medan jag promenerar med hunden längs Vänern riktning Bäcken.

Om man nu inte har appen i telefonen, så tror jag även att företaget är beredd at skicka räkning för parkeringen. Det är bara Trafikverket med trängelsskatten som är lika dum, de skickar räkning på 16 kr, fast hanteringen av denna räkning kostar mycket mera. Det är alltså billigare för SMSpark att inte skicka räkning på 3,53 kr och 4,27 kr än att göra det. Blir det 100%-ig elektroniskt med telefonen vinner de kanske några kronor på betalningen. Men till vilken nytta….

 

Det skulle vara intressant att höra vem som har bestämt, och med vilka argument, att man ska betala p-avgifter vid våra sjukhus i vårt lantliga Skaraborg. Det kan väl ändå inte vara folkvalda? Och låta personalen betala för parkeringen, det är väl höjden det med. Se till att de självmant cyklar, och har egna personalplatser.

 

 

3 kommentarer

Mikkaela säger
8 mars 2018 – 09:58

Eller dom stackars äldre som ej har mobil och inte förstår hur maskinen funkar, dom får stå där och hålla på i ur och skur och vänta på hjälp osv. En dag när jag var där ösregnade det och en farbror hade vart i receptionen och frågat hur han skulle göra tre gånger, men när han kom tillbaka till maskinen förstod han ändå inte.. jag fick hjälpa honom och då fick han åter igen springa iväg för han kunde inte sitt regnr :/ men till slut fick vi ordning på det, men gamla människor ska de behöva ha det så?! :(

Axel säger
14 maj 2018 – 12:15

Jag fick böter för att jag stod en minut för länge.
HOJAB parkeringsservice kunde inte göra något, för de tar bara in avgifterna åt ett annat bolag, men de visste inget telefonnummer till sin uppdragsgivare.
Europark hänvisade till Hojab, man sa att bara Hojab kunde lägga ner ärendet, för de hade skickat över ärendet. Till Hojab som sagt att de inte hade med parkeringsvakterna att göra.

Hur kan man vara så sniken att man kräver avgift vid ett sjukhus? Där är det ju omöjligt att veta i förväg hur länge man blir kvar.
Om man åtminstone fick betala i efterhand.

Och vad är det för fel på vanliga svenska femkronor? Myntautomater (eller för den delen sedelautomater nu när det kostar sexton kronor i timmen utanför vårdcentralen) är lika sällsynta som bussar på landsbygden.

Willem-Jan Fens säger
14 maj 2018 – 01:56

Varför är vi så snälla att vi accepterar dessa dumheter?
jag skickar våra åsikter vidare till de folkvalda...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.