Human proud


Snart dags att förverkliga min idé om en fest över hela landet som ska heta ‘Human proud’.

Den ska ta tillvara allt av godhet vi kan ta fram i oss själva där vi kan vara öppna och trevliga mot varandra. Det ska vara en dansande karneval av människor, alla slags människor. Inte ha en parad där någon speciell kategori människor hyllas och lyfts fram utan jag vill att vi manifesterar godheten oss emellan. I min parad och fest ska alla sorter finnas med, alla olika hudfärger, alla olika kulturer och traditioner och alla olika religioner. Det ska inte heller spela någon roll vilken sexuell läggning du har utan vi ska alla vandra sida vid sida. Det enda kravet är att bara godhet, vänlighet, ödmjukhet och öppenhet får råda.

Terrorattacken i Stockholm gav en syn på vad en mänsklighetens festival kan komma att bli. Inte attacken utan det som kom efteråt! Där, utan tanke på sig själva öppnade människor upp sina hem, bjöd på mat, hjälpte varandra. Såg till någon annan än sig själv. Efter attacken visade så många att godhet har makt över ondskan. Som kung Carl XVI Gustaf sa i sitt tal efteråt: ” Alla vi som vill hjälpa är många, många fler än de som vill oss ont”. Ondskan får inte göra oss misstänksamma så vi inte vågar se vår medmänniska. Vi måste ta fram godhet i oss själva och hos andra och vara enade som människor, att som Jesus säger ”Vi har ett värde bara i att vara människa”, ”Gör gott”, ”Älska Gud, din medmänniska och dig själv”.

Hittade ett fantastiskt reklamklipp här om dagen. Ett reklamklipp som visar hur jag vill fira min ”Human proud”. Ett klipp som visar att om vi öppnar upp och bjuder in så kan det ge en mersmak på vad det innebär att vara människa och framför allt, medmänniska!

”Eat together Amazing commercial” https://www.youtube.com/watch?v=vDuA9OPyp6I

Vill du vara med? Jag har massor med ideér om en ny festival, en festival som visar att vi kan vara stolta människor. Stolta över den godhet vi kan vara med och starta! Godhet har makt över ondskan, kärlek övervinner hat…

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *