Baklås. Inbrott. Och korttricket!


Det finns vissa saker som helt enkelt måste fungera för att livet ska vara drägligt. Man tänker inte på dom förrän dom slutar fungera. Dörrvred är t.ex. en sådan sak. När därför dörrvredet till prästbostaden går i baklås en helt vanlig kväll i Advent är det extremt irriterande och ovälkommet.
Vår ringde till vår lokale vaktmästare för att få hjälp. Han sa det vi nog redan visste: sådana nycklar finns inte i reserv, det är bara att slå in dörren…

I baklås!?!
I baklås!?!

Eftersom vi inte var riktigt redo att ge upp än, slog vi inte in någon dörr. Tillsammans med svärmor och hennes syster som nu är på besök, åkte vi och åt, min fru Anna och jag. Vi gjorde vårt bästa för att hålla humöret uppe. Det gick …hyfsat.

Exakt vad det skulle kosta att slå in dörren hade vi inte funderat så mycket på. Men plötsligt kom vi på att vi här på Phuket faktiskt har ett par mycket goda kontakter…

Christer och Sofia från Kriminellas Revansch I Samhället. Dom åker till Phuket på semester varje år. Förra året kom dom på en del av våra gudstjänster. Sagt och gjort, vi ringde dom. Enligt en av deras vänner har dom goda erfarenhet av lås. Jag sa något om att svärmor är på besök, och att gästsängen är upptagen. Efter några skämt om att vidga sina vyer bestämde vi oss för att ses en timme senare.

Dom befann sej nämligen ganska nära och kom faktiskt hem till oss. Vi gick  till dörren som gått i baklås. Och så stor vi där, vi fyra, Erik, Anna, Christer och Sofia. Eller prästen, chefen för ett behandlingshem för kriminella män, Ordförande för KRIS och hans fru, blivande riksdagsman.

Hade detta varit en quizz hade berättelsen stannat av och frågan hade blivit ‘vem öppnade dörren’?

Svaret blev Christer. Med det som tydligen kallas för ‘korttricket’. Exakt hur det går till är nog svårt att förklara. Men när dom åkte hem var dörrarna öppnade. Och vi inser återigen vikten av att ha goda vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *